Kondenzační plynové stacionární kotle řady Modulens G od renomovaného výrobce tepelné technologie De Dietrich jsou jedním z příkladů, kdy se využívají v konstrukci výměníku tepla slitiny hliníku. Důvodů, proč tomu tak je, najdeme hned několik.

Nejprve však zůstaňme u zmíněného a na trhu dlouhodobě prověřeného kondenzačního kotle De Dietrich Modulens G. Jedná se o velmi oblíbený model, který splňuje nejnáročnější kritéria na poskytování tepelného komfortu. Je to dáno širokou nabídkou tohoto kotle De Dietrich v několika provedeních. V prvním kroku celkového řešení je tedy velmi důležité vybírat kotel podle velikosti objektu určenému k vytápění, jinak řečeno potřebného tepelného výkonu. Modulens G se zde představuje se třemi verzemi kotle ve výkonovém rozpětí 3,4 – 35,9 kW.

Základní provedení kotle s jedním topným okruhem pro vytápění a integrovaným přepínacím ventilem pro připojení externího zásobníku TV lze doplnit integrovanou sadou pro druhý topný okruh (např. kombinace radiátorů a podlahového topení) a externím zásobníkem ve stejném designu o objemu 100 nebo 160 l. Řada Modulens G však nabízí řešení i pro využití solárního ohřevu vody, tedy s větším zásobníkem o objemu 220 l. V tomto případě je velkou výhodou integrované kompletní řízení funkce solárních panelů do těla celé „věžové“ sestavy zařízení bez nutnosti dodatečných externích systémů.

Benefity kotlů Modulens G

Kromě kompaktních rozměrů a tichého chodu (45 dB) také úspora energie až o 30 % s provozní tepelnou účinností až 109 %. Za těmito příznivými hodnotami však stojí progresivní technologie použitého výměníku tepla, v jehož konstrukci je v maximální míře uplatněn hliník. Právě slitina hliníku a křemíku je klíčovým materiálem celého výměníku, neboť výrazně předčí jindy používanou ocel hlavně v oblastech měrné hmotnosti a také tepelné vodivosti (až 7x vyšší v porovnání s ušlechtilou ocelí). Právě tato vlastnost slitiny hliníku, která je navíc velmi odolná proti mechanickému poškození, oxidaci kyslíkem a působení agresivního kondenzátu při styku se spalinami, umožňuje dosáhnout mnohem kompaktnějších rozměrů tělesa tepelného výměníku.

Pro dlouhodobý bezproblémový chod kondenzačního kotle řady Modulens G je potřeba věnovat určitou pozornost kvalitě vody topné soustavy, popřípadě její úpravě. Kondenzační kotel De Dietrich Modulens je také vhodný pro hybridní kombinace s jakýmkoliv tepelným čerpadlem z nabídky De Dietrich i s ohledem na možnost jednoduché komunikace v rámci regulace Diematic iSystem. Tento intuitivní systém regulace je možné ovládat v domácnosti pomocí dálkového ovládání s prostorovým čidlem v kabelovém i bezdrátovém zapojení. Tepelný komfort De Dietrich je tak samozřejmostí.

Zdroj:Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem