Vytápění dřevem patří k nejpřirozenějšímu a nejpříjemnějšímu typu vytápění vůbec. A přesto ho provází nejrůznější kontroverze. Občas médii proběhnou dokonce zprávy i o legislativním omezení spalování v krbových kamnech. Do jaké míry je tedy spalování dřeva ekologické?

Je pravda, že existuje několik faktorů, které zásadním způsobem ovlivňují množství produkovaných spodin. Starý spotřebič nebo otevřený krb, do kterého je přikládáno navíc vlhké neodkorněné dřevo, produkuje až 10 více škodlivin, než moderní spotřebič, do kterého je přikládáno s rozmyslem, to znamená vysušená odkorněná polena optimální velikosti. Míra ekologické zátěže, tak zcela závisí na uživateli.

Zajímejte se o energetickou účinnost při pořízení krbu

Typy krbových vložek, které splňují nejpřísnější limity ECO jsou vhodné i pro instalaci do městských lokalit. Tam, kde spotřebitel najde štítek A+, nejsou obavy ze znečišťování ovzduší namístě. Jeden z takových typů představuje inovovaný typ monolitického komínového systému se zabudovanou krbovou vložkou KINGFIRE SC. Jedná se o kompaktní systém prvotřídního  komína a moderní vložky, do kterých si zákazník může nechat nainstalovat i termosenzory, které napoví, kdy přiložit. Tato zdánlivá banalita posouvá hoření k ještě větší účinnosti. Cílem je optimalizovat hoření a snížit emise na naprosté minimum. Snížení výkonu u řešení KINGFIRE SC až na 5,8 kW výrazně zvyšuje energetickou účinnost celé soustavy.

 KINGFIRE KANTO - rohové řešení

Krbová vložka s minimálními nároky na prostor

Monolitické řešení KINGFIRE s krbovou vložkou umístěnou pod komínovým systémem  představuje prostorově úspornější řešení než běžně napojená krbová kamna na zděný komín. Výhodou produktů KINGFIRE je rovněž minimální starost při instalaci. Monolit se vyrábí na míru každé stavbě a k zákazníkovi je dovezen vcelku ve fázi hrubé stavby. Osazení komína, na které je potřeba jeřábová technika je záležitostí maximálně jedné hodiny. Zasunutí krbové vložky a kompletace celého systému je pak velmi rychlá. Po provedení revizní zprávy spalinové cesty je nový komínový systém s krbovou vložkou schopen fungovat prakticky okamžitě. Zásadní pro chod v nízkoenergetických, případně i pasivních domech, je univerzální funkce komínové vložky ABSOLUT, která je součástí systému. Kromě odvodu spalin totiž zajišťuje i přívod vzduchu potřebného k hoření samostatnou šachtou v rámci komína.

KINGFIRE KANTO - zabudovaný v dělící příčce

Novinka KINGFIRE KANTO SC

V reakci na optimalizaci zastavěného prostoru byla v letošním roce uvedena novinka KINGFIRE KANTO SC. Jedná se opět o monolitické řešení komínového systému s rohovou krbovou vložkou opatřenou vysunovacími dvířky, které při otevírání nijak nezasahují do prostoru.

Rohová dvířka na krbové vložce KANTO SC umožňují větší požitek z ohně, zároveň zaujmou zajímavým řešením otevírání. Celá se vysouvají směrem vzhůru a pro snadné přikládání zapadnou do obkladu v  horní části krbové vložky. Samotné otevírání a zavírání probíhá snadno a téměř nehlučně. Důmyslný otočný systém rovněž myslí na čištění vnitřního skla. Hermetická těsnost dvířek je samozřejmostí, která je v moderních utěsněných domech naprosto nutná. Možnost analýzy teploty uvnitř vložky zase o krok posouvá efektivitu hoření.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem