Pokud jste byli, nebo právě jste, postaveni před dilema co se starou střechou, nebo protékající krytinou, je tento článek určen právě Vám. Každý majitel domku, chaty či chalupy bude s velkou pravděpodobností v průběhu svého života řešit obnovu střechy. Materiálů je na trhu mnoho, ale ani ten nejdražší výrobek negarantuje univerzální úspěch. Nejlepší řešení jsou mnohdy ta nejjednodušší a často bývají současně i nejlevnější.

Plechová střecha je nadčasová krytina, kterou používají lidé již desítky let. S vývojem materiálů dosahujeme vyšší životnosti a také lepších vlastností oceli jako takové. Důležitým faktem je skutečnost, že ocel po celou dobu své životnosti nemění své vlastnosti. Klenotem mezi plechovými střechámi je krytina Seamline. Vysoce tvárný plech určený i na velmi nízké sklony a obloukové střechy, vhodná na moderní i historické budovy, bezúdržbová, s vysokou životností a bohatou škálou barev. Drážková krytina Seamline nachází uplatnění mimo jiné v horských oblastech, kde jsou na střechy kladeny zvýšené klimatické nároky, nápor sněhu, výrazné střídání teplot apod. Důkazem toho, jak náročným podmínkám krytina Semaline umí odolávat je stříbrná falcovaná střecha restaurace na švédském pobřeží. Příjemné posezení pod lindabskou střechou…Proč právě plech?...

Plechové krytiny zaujímají pevné místo v široké paletě střešních materiálů a jejich výhod se využívá již desítky let. Výrobci jako například Lindab, stále vylepšují materiály používané pro jejich výrobu a prodlužují tak jejich životnost. Základní výhody však zůstávají neměnné. Celistvost krytiny a její nízká hmotnost, jí dávají náskok před ostatními materiály. Minimum spar a spojů je základním kladem střešní krytiny. Hladký povrch plechových krytin se nešpiní a není nasákavý. Díky tomu plechové krytiny skvěle odolávají mrazu. Protože se do plechové krytiny nedostává voda, nehrozí degradace vlivem zamrznutí a následné expanzi ve struktuře materiálu.

Profilovaná krytina Lindab Topline, oplechování rovinným plechem Lindab Coverline a okapový systém Lindab Rainline. Vše v šedém barevném provedení, s kvalitní povrchovou úpravou zaručující vysokou životnost. Díky kvalitní povrchové úpravě, která zajišťuje vysoce estetický vzhled a současně chrání ocelové jádro proti korozi, vypadá střecha skvěle po dlouhá desetiletí. Krytina je vhodná pro klasické domy, stejně tak pro moderní objekty v městské zástavbě.Díky pokročilým způsobům lakování ocelového plechu dosahuje bezúdržbová perioda krytiny délky 25-45 let dle použité varianty povrchové úpravy. Životnost plechové střechy však nekončí po uplynutí životnosti továrního laku. I po uplynutí první periody se střecha může udržovat nátěry jako klasická pozinkovaná krytina a její životnost tak prakticky není omezena. A kdyby přeci jen došlo k rekonstrukci střechy, za likvidaci krytiny nebudete muset platit, jako je to nyní v případě některých krytin obsahujících nebezpečné látky. Naopak za recyklovatelný materiál obdržíte v rámci sběru použitých kovů peníze nazpět.

Střešní krytina Lindab Topline je určená na střechy se sklonem od 14°. Je bezúdržbová, díky povrchovým úpravám Classic, Premium nebo Elite dosahuje vysoké životnosti a záruka na ni je poskytována v závislosti na zvoleném povrchu až 30let. Střecha je doplněna okapovým systémem Lindab Rainline ve stejné barvě, který je stejně tak bezúdržbový.Lindab je vždy ochotný pomoci

Celý tým společnosti Lindab si klade za cíl pomáhat svým zákazníkům používat správně dodávané materiály. I nás těší, když naše krytiny slouží správně svému účelu a žijí pod nimi spokojení zákazníci. Jsme si vědomi, že se střecha se realizuje nebo opravuje jednou, nebo dvakrát za život a technologie výrobků se stále vyvíjí. Fundovaná a bezplatná pomoc je proto nezbytnou součástí našich výrobků. V Lindabu Vám poradíme s návrhem střešní skladby, spočítáme výpis nezbytných prvků i s cenami, v případě potřeby opakovaně navštívíme Vaši stavbu, a to vše samozřejmě zdarma. Know-how je vždy přibaleno k našim výrobkům.

Kontakt

www.lindab.com

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem