Rekonstrukce byla myšlenkou vlastníků zchátralého objektu, kteří tíhli k místu – lokalitě v Podkrkonoší. Ze staré chalupy a hospodářského stavení chtěli udělat místo pro odpočinek, vhodné k bydlení, ale zároveň ponechat tradiční design podhorské chalupy. To se podařilo i se zakomponováním moderního vybavení. 

Chalupa byla zrekonstruována na dvoupodlažní objekt. Druhé podlaží je určeno spíše pro ubytování, kde je možné si pronajmout pokoje. Prostorné podkroví má samostatný vstup do objektu. Důležitým prvkem v prvním patře jsou červená kachlová kamna, která si majitelé přáli zachovat jako středobod pohodlného obývacího pokoje a funkční pěkné kuchyně. Materiály, které byly pro rekonstrukci použity byly vybrány s ohledem i na okolí a lokalitu. Využity byly především materiály přírodní, dřevo a kámen.

Rekonstrukce chalupy v Podkrkonoší (zdroj: GEBAS atelier)

Zahrada za chalupou je o rozloze téměř půl hektaru. Součástí projektu byl dotvoření sad  a úprava koupacího jezírka.

Rekonstrukce chalupy v Podkrkonoší (zdroj: GEBAS atelier)

Místo: Čermná v Krkonoších
Autor: Ing. Arch. Miroslav Gebas, GEBAS atelier architects
Realizace 2014
Užitná plocha: 340 m2
Plocha pozemku: 663 m2 + zahrada přes 4000 m2


Mohlo by se vám také líbit:

logo MessengerPoslat Messengerem