Po mimořádně horkém létě se mnozí nemohou dočkat chladnějších měsíců. Kromě pestrých barev opadávajícího listí s sebou však podzim zpravidla přináší také častější dešťové přeháňky, plískanice a ostrý studený vítr. Podzimní sychravo pak znenadání vystřídají třeskuté mrazy.

Výkyvy teplot dávají v průběhu roku zabrat nejen lidskému organismu, ale také budovám. Proto jsou velmi důležitá kvalitní okna, která v létě odolávají tropickým teplotám, ale během zimy zároveň udržují teplo ve vašem domově bez nadbytečných energetických ztrát.

Náročným podmínkám čelí především střešní okna v podkroví, která se v létě musí vypořádat s teplotami dosahujícími až 90 °C, zatímco v zimě odolávají přímému kontaktu se sněhem a ledem. K jejich výběru je proto třeba přistupovat s rozmyslem a volit kvalitní materiály a precizní zpracování, aby jejich životnost byla co nejdelší.

Bezúdržbová střešní okna VELUX se vyznačují nadčasovým designem, 
praktičností a precizním provedením. 

Bezúdržbová střešní okna VELUX se vyznačují nadčasovým designem, praktičností a precizním provedením. Bezúdržbová střešní okna VELUX se vyznačují nadčasovým designem, praktičností a precizním provedením.

Nevíte si rady s výběrem střešních oken? Podívejte se na naše tipy

1) Odolnost, praktičnost a kvalitní zpracování

Střešní okna by měla být odolná, praktická a vyrobená tak, aby co nejdéle vzdorovala teplotním výkyvům a působení povětrnostních vlivů. Bezúdržbová střešní okna VELUX nejsou klasická plastová okna.Střešní okna by měla být odolná, praktická a vyrobená tak, aby co nejdéle vzdorovala teplotním výkyvům a působení povětrnostních vlivů. Bezúdržbová střešní okna VELUX nejsou klasická plastová okna. Mají dřevěné jádro, které se vyznačuje vysokou pevností materiálu, tuhostí profilu a nízkou teplotní délkovou roztažností. Jsou potažena polyuretanovou vrstvou, která chrání jejich povrch a zajišťuje jejich tvarovou stálost na mnoho let. Polyuretan je odolný vůči vlhkosti, a proto zabraňuje vzniku nepříjemných plísní.

Bezúdržbová řada oken VELUX vyžaduje zcela minimální péči.2) Snadná údržba a minimální péče

Bezúdržbová řada oken VELUX vyžaduje zcela minimální péči. Rámy stačí pouze čas od času otřít vlhkým hadříkem. Okna VELUX jsou navíc opatřena UV filtrem, proto jejich barva i po letech zůstává bez změny odstínu.

3) Nadčasový design

Střešní okna představují investici na mnoho let, proto by jejich vzhled měl být nadčasový.Střešní okna představují investici na mnoho let, proto by jejich vzhled měl být nadčasový. Příznivci estetických řešení a minimalismu ocení hladký bezešvý povrch bezúdržbových oken VELUX. Kompaktní polyuretanová vrstva překrývá veškeré svary, a tak se okna v nadčasovém bílém provedení se zaoblenými rohy stanou elegantní součástí každého bydlení.

Špičkový systém izolace VELUX ThermoTechnology™ vytvoří spolu se speciálním těsněním ochranný štít proti chladu a větru a perfektně tak zabraňuje tepelným ztrátám.4) Vyspělé technologie

Okna musí fungovat jako filtr mezi vnitřním a venkovním prostředním, a to během celého roku. Dalším benefitem bezúdržbových oken je patentovaný systém izolace VELUX ThermoTechnologyTM, který ve spojení se speciálním těsněním zajišťuje vynikající izolační vlastnosti. V mrazivém počasí proto váš domov účinně ochrání před chladem a větrem.

Všechna střešní okna VELUX se dají kombinovat se stínicími doplňky. Venkovní roleta patří mezi nejúčinnější řešení při chladném a nepříznivém počasí v zimě. V létě naopak udržuje v interiéru příjemné klima.5) Chytré doplňky

Velmi účinným doplňkem střešních oken pro každé počasí jsou venkovní rolety. Ty dokáží snížit tepelné ztráty až o 17 %. Navíc citelně redukují hluk z deště a krupobití a chrání okno před poškozením.

Špičkový systém izolace VELUX ThermoTechnology™ vytvoří spolu se speciálním těsněním ochranný štít proti chladu a větru a perfektně tak zabraňuje tepelným ztrátám.

Špičkový systém izolace VELUX ThermoTechnology™ vytvoří spolu se speciálním těsněním ochranný štít proti chladu a větru a perfektně tak zabraňuje tepelným ztrátám.

Všechna střešní okna VELUX se dají kombinovat se stínicími doplňky. Venkovní roleta patří mezi nejúčinnější řešení při chladném a nepříznivém počasí v zimě. V létě naopak udržuje v interiéru příjemné klima.

Všechna střešní okna VELUX se dají kombinovat se stínicími doplňky. Venkovní roleta patří mezi nejúčinnější řešení při chladném a nepříznivém počasí v zimě. V létě naopak udržuje v interiéru příjemné klima. Všechna střešní okna VELUX se dají kombinovat se stínicími doplňky. Venkovní roleta patří mezi nejúčinnější řešení při chladném a nepříznivém počasí v zimě. V létě naopak udržuje v interiéru příjemné klima.

Kontakt

www.velux.cz

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem