Řeč je o vířivých vanách. První modely se na americkém trhu objevily v průběhu 60. let minulého století. Jejich vzhled, výkon, ergonomie i způsob ovládání se od té doby výrazně zdokonalily. Díky neustálému technologickému rozvoji se daří zároveň zvyšovat efektivitu, s jakou vířivé vany svou funkcí poskytují uvolnění těla, a zároveň snižovat jejich energetické nároky. 

(Komerční prezentace)

Díky vířivce si můžete užít právě v nadcházejících chladných měsících příjemnou hřejivou koupel provázenou hydromasáží desítek trysek. Proud teplé vody a milionů bublinek hladí a relaxuje tělo i mysl. Přitom pohodlně sedíte nebo ležíte v ergonomicky tvarované skořepině. 

Kromě okamžitého uvolnění můžete takovými pravidelnými masážemi dosáhnout odstranění únavy, zlepšení nálady a řady pozitivních zdravotních efektů. Hydromasáže v první řadě uvolňují svaly a klouby. Tato schopnost bublinkové koupele se skvěle hodí před usnutím a po fyzické nebo psychické zátěži. Pro koupel ve vířivce si tedy naplánujte spíš odpolední nebo večerní hodiny.

Model akrylátové vany Miami nabízí maximum pro ideální koupel ve dvou. (Foto: Mountfield)

Teplá proudová koupel rozšiřuje cévy, prokrvuje kůži a zvyšuje její kvalitu. Uvolňuje dýchací cesty, posiluje kardiovaskulární systém a také imunitu, kterou hlavně na podzim a v zimě ceníme zlatem. K tomu připočtěte úlevu od stresu a s ním spojených bolestí hlavy a žaludku. Vířivku lze používat v některých případech také jako vhodný poúrazový nebo pooperační rehabilitační prostředek.

Vodu ve vířivé vaně ohříváme obvykle na tělesnou teplotu. Vyšší teplota vody však snadněji uvolní před spánkem, chladnější pak naopak dodá energii například po ránu. Díky výkonným topidlům vířivých van pro ně není problém celoroční provoz na terasách nebo zahradách i v teplotách hluboko pod nulou. O kvalitu vody se vám může například na bezchlorové bázi starat ozonový generátor.

Uživatelé kladou zcela oprávněně stále přísnější požadavky také na vzhled vířivých van. Skořepiny i jejich opláštění vybírají z řady variant provedení. Rozhodující při výběru je jistě také velikost vany (obvykle mezi 2-6 osobami). Vhodnou, i když skromnější variantou akrylátových vířivek, mohou pak být také modely nafukovací. 

Zdroj: Tisková zpráva

logo MessengerPoslat Messengerem