Interiérové dveře, nábytek, podlahové krytiny. Všechny tyto segmenty interiérového designu pracují se dřevem, ať už autentickým masivem, dýhami či jeho napodobeninami, a tak se pochopitelně vzájemně inspirují, zejména pokud jde o povrchovou úpravu. Právě umělé materiály dnes dokáží dokonale napodobit trojrozměrnou strukturu dřeva, navíc vykazují podstatně vyšší odolnost oproti přírodním dýhám, takže jsou méně náročné na údržbu.

Solodoor, Gabreta, driftwoodTradiční český výrobce interiérových dveří a zárubní, společnost SOLODOOR, s ohledem na trendy v oblasti nábytku proto rozšířil svou nabídku o dva nové strukturované SOLO 3D povrchy ARAGON a DRIFTWOOD v podobě světlých variant s kresbou dubu. Novinkou je i laminátová fólie CPL s tmavším ořechovým odstínem MERANO.

Nejoblíbenější barvou interiérových dveří není už jen bílá, byť se stále díky univerzálnosti a jednoduchému designu těší velké oblibě. V domácnostech se stále častěji objevují přírodní materiály, a když už nejde přímo o pravé dřevo, umí ho zcela nahradit imitace, které jsou od dýhy téměř k nerozeznání. Společnost SOLODOOR proto zařadila nově do své nabídky právě povrchy imitující dřevo – světlý ARAGON, DRIFTWOOD v šedém odstínu a MERANO v tmavší, teplejší barvě.

SOLO 3D DRIFTWOOD patří ke světlejším dekorům, který byl inspirován dřevinou vyplavenou mořem. Šedavý odstín a výraznější dýha je u „driftwood“ způsobena vyblednutím a narušením dřeva v důsledku působení okolních přírodních podmínek, zejména mořské soli. Nový strukturovaný povrch SOLO 3D DRIFTWOOD díky své neutrálnější barvě zapadne do mnoha moderních interiérů.

Solodoor, Sonet 3, aragonSOLO 3D ARAGON je světlým, strukturovaným povrchem, který napodobuje přírodní surové dřevo. Dveře a zárubně v tomto dekoru s jemnou strukturou díky svému autentickému naturálnímu vzhledu na pohled i dotek skvěle imitují přírodní materiál, navíc díky unikátnímu SOLO 3D povrchu jsou i vysoce odolné.

CPL LAMINÁT MERANO je výraznějším dekorem v teplé, tmavší barvě připomínající kresbu ořechu s typickými, tmavě hnědými až světlými pruhy a vlákny imitujícími přírodní dřevo. Dveře a zárubně v tomto provedení dodají celkovému interiéru na útulnosti, CPL fólie navíc zajistí jejich vysokou odolnost nejen vůči mechanickému poškození, ale zabrání i vyblednutí barvy.

Různé povrchové materiály se liší odolností, stálostí barvy či nároky na jejich údržbu.

ARA 2, MAHAGONNejlevnějším řešením je fólie

V nabídce foliovaných povrchů nalezneme celou řadu zajímavých dekorů v imitaci dřeva doplněnou stále oblíbenou a nadčasovou bílou barvou. Fólie je skvělým řešením s nízkými pořizovacími náklady, musíme však mít na paměti, že poskytuje pouze základní odolnost proti mechanickému poškození. Tato povrchová úprava je tak vhodná do „klidnějších“ domácností bez dětí či domácích zvířat, kde skvěle poslouží po řadu let.

Velmi odolný CPL povrch

Velmi odolnou variantu proti mechanickému poškození představuje CPL laminátový povrch. Praktický je především do domácností, kde to žije – respektive do domácností s malými dětmi nebo zvířecími mazlíčky - CPL fólii totiž jen tak něco nepoškrábe. Mimořádně odolná je CPL folie také vůči vlhkosti, takže se dveře s tímto povrchem hodí do kuchyně i koupelny. Bát se nemusíme ani slunečního záření, které by způsobilo vyblednutí nebo změnu barvy dveří. Co se údržby týče, je možné ošetřovat CPL povrch běžnými čisticími prostředky, aniž bychom se museli bát, že dveře poškodíme.

ARA 2, MAHAGONSOLO 3D vytvoří autentickou strukturu dřeva

Skvělou volbou pro náročného zákazníka je pak unikátní strukturovaný povrch SOLO 3D, který společnost SOLODOOR nabízí. Ten totiž disponuje všemi vlastnostmi, co se odolnosti, údržby a stálosti barvy týče, jako již zmíněný CPL laminát, avšak navíc dokonale imituje strukturu dřeva nejen na pohled ale i na dotek. Je tak úžasný nejen vysokou kvalitou, ale i svým autentickým přírodním vzhledem.

Krása skutečného dřeva v interiéru

GABRETA 3 , ořechDřevěná lakovaná dýha je pak určena pro zákazníky, kteří v interiéru upřednostňují přírodní materiály.. Autentického přírodního povrchu je dosaženo především díky použití skutečného dřeva: slabá vrstva vyrobená z masivního dřeva je potažena tenkou vrstvou transparentního ekologického vodou ředitelného laku. Volba tohoto povrchu však vyžaduje citlivý a opatrný přístup jak při manipulaci s dveřmi, tak při jejich údržbě a čištění. V potaz se musí brát také to, že se jedná o přírodní materiál, který vlivem slunečních paprsků může měnit barevný odstín. Navíc nelze zajistit zcela identickou barvu a vzhled dveří, rámečků a zárubní, vždyť se přeci jen jedná o přírodní produkt, jehož odstín nelze zcela ovlivnit.

VERTIGO 3, CASINOLakované dveře

Moderní interiéry si žádají designové řešení, kterému mohou napomoci třeba právě stylové barevné dveře. Lakovaná úprava umožňuje výběr z mnoha barev a dokonalou přesnost vybraného odstínu. Pozadu však nezůstává ani stále oblíbená a vyhledávaná bílá barva dveří a zárubní, která je nadčasová a hodí se téměř do všech interiérů. Při výrobě dveří v této povrchové úpravě je pak samozřejmostí použití vodou ředitelných laků, které nezatěžují životní prostředí.

Kontakt
www.solodoor.cz

logo MessengerPoslat Messengerem