Zařizujete novou domácnost a máte obavy z toho, že za pár let bude působit zastarale? Přinášíme vám několik tipů, při jejichž dodržení vás tento problém nečeká.

Nenakupujte vybavení dle poslední módy

Nechcete-li řešit za pár let problémy, že váš drahý nábytek je již okoukaný a z módy, musíte změnit způsob, jakým nakupujete. Místo nejnovějších kolekcí ve velkých řetězcích s nábytkem se rozhlédněte po alternativách. Třeba takový industriální lustr vám může skvěle sloužit po celý život.

Pokud nakupujete dle současných módních trendů, výsledkem bude interiér, který bude při zařízení působit skvěle a všechny návštěvy jej budou obdivovat. Jenže brzy zjistíte, že podobný interiér mají takřka všichni vaši vrstevníci. Své vybavení vídáte ve filmech a seriálech, na návštěvách, či dokonce na dovolených. A pokud něco vídáte každý den, rychle se to okouká. Jakmile přijdou módní trendy nové, vaše spotřebiče i nábytek a další vybavení najednou působí „překonaně“ a vy budete mít nutkání je nahradit kousky z kolekce aktuální.

Držte se jednoho nadčasového stylu

Abyste dosáhli nadčasového interiéru, potřebujete nastavit jasný koncept, kterého se budete držet. Jednotný designový styl, který je nutné striktně dodržovat. Nemusí přitom vůbec jít o interiér dle posledních trendů.

Vyberte si určitou paletu barev, vzorů, materiálů a rozhodněte se mezi rustikálním pojetím interiéru, minimalistickým interiérem či řešením někde mezi těmito dvěma extrémy.

Na internetu i ve specializovaných magazínech či televizních pořadech naleznete mnoho inspirace na zajímavé designové styly. Nebojte se si některé nápady „vypůjčit“.

Potřebujete dostatek světla

Žádná nemovitost nepůsobí v interiéru dobrým dojmem, pokud zde chybí přirozené světlo. Jednotlivé prvky v interiéru proto musíte koncipovat tak, aby nedošlo k zastínění prostor vzdálenějších od okna. Máte-li menší okna, buďte obezřetní se záclonami a závěsy – vaším cílem by mělo být, aby celou plochou okna mohlo světlo do místnosti pronikat.

Pokud to možné není, řešením může být rekonstrukce, při které budou instalována okna větší – to si mohou dovolit zejména majitelé rodinných domů – druhou alternativou je vhodné doplnění přirozeného světla osvětlením umělým. Nejlepší je v takovém případě osvětlení v podhledech, u kterého zůstává zdroj světla ukryt a vidět je pouze světlo samotné.

S množstvím vybavení to nepřehánějte

Máte-li vyřešen problém se světlem, věnujte pozornost také využití prostoru. Zejména v případě menších bytů může jít o výzvu. Nesmíte prostor zaplnit hromadou nábytku a spotřebičů. I menší byt by měl působit vzdušně a prostorně. Musíte najít ideální hranici mezi tím, kdy interiér vypadá studeně, a stavem, kdy je vybavení příliš a interiér působí stísněně.

Zdroj: Marketingové sdělení 

logo MessengerPoslat Messengerem