Speciální vnitřní vodou ředitelná silikátová malířská barva JUPOL Bio silicate je vyrobená na bázi draselného vodního skla a oproti běžným barvám se vyznačuje absencí biocidů, které mohou u osob citlivých na konzervační látky vyvolávat alergické reakce.

Vysoká hodnota pH zajišťuje přirozenou ochranu proti plísním. Barva má mimořádně nízký obsah těkavých organických látek, neobsahuje změkčovadla ani těžké kovy, je tedy šetrná k lidskému zdraví i životnímu prostředí. Snadno se nanáší a je k dispozici v široké škále barevných odstínů (pro alergiky je vhodný pouze bílý odstín) s vysokou krycí schopností. Vysoká paropropustnost podporuje zdravé mikroklima. Barevný film je odolný proti mokrému oděru, je tedy omyvatelný roztoky běžných čisticích prostředků pro domácnost. Natřené plochy mají plně matný vzhled.

Vhodným podkladem jsou jemné omítky všech druhů, povrchy vyrovnané různými vyrovnávacími hmotami i sádrokartonové a vláknocementové desky, dřevotřísky, neomítnutý beton apod. Možné je také nanášení na starší pevné disperzní nátěry a dobře držící dekorativní omítky. Baleno v plastových vědrech velikosti 5 a 15 litrů. Více informací na www.jub.cz.

JUPOL Bio silicate 5 litrů (zdroj: JUB)JUPOL Bio silicate se nanáší na suchý, pevný a čistý podklad zbavený uvolněných částic, prachu, zbytků bednicích olejů, mastnot a jiných nečistot. Před prvním barvením je povinný základní nátěr např. samotnou barvou, ředěnou vodou v poměru 1 : 1. Finální nátěr se provádí ve dvou vrstvách s časovým odstupem 4 – 6 hodin (při teplotě +20 ºC a relativní vlhkosti vzduchu maximálně 65 %) malířským válečkem s dlouhým vlasem (délka vlasu 18 až 20 mm; lze použít přírodní nebo umělé vlákno resp. textilii z různých syntetických vláken) nebo štětcem, vhodným pro nanášení disperzních malířských barev. Při nanášení válečkem používáme vhodnou odkapávací mřížku.

Každou ucelenou plochu barvíme souvisle a bez přerušení od jednoho okraje ke druhému. Povrchy nedostupné pro standardní váleček s dlouhým vlasem (kouty, rohy, žlábky, úzké špalety atd.) v každé vrstvě barvy natíráme předem a používáme k tomu vhodný štětec nebo daným podmínkám přizpůsobený menší váleček. Odstranění zakrývacích pásek doporučujeme provést ihned po každé vrstvě. Průměrná spotřeba při dvouvrstvém nanášení je 180–210 ml/m2, závisí na savosti a hrubosti podkladu. Barva při skladování nesmí zmrznout.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem