Ložnice patří k nejdůležitějším místnostem domova. Kvalitní odpočinek a načerpání sil, které budeme potřebovat každé ráno, podpoří ložnici zařízená s rozmyslem a důrazem na každý detail. 

Postel 

Na posteli s kvalitním roštem a matrací rozhodně nešetřete. Podle tradičního čínského učení feng shui by měla být čelem u zdi a přístupná z obou stran. Neměla by stát přímo pod oknem. Uklidňující je pohled z postele na dveře. Na posteli nesmí chybět ani kvalitní povlečení vhodné velikosti. Pro vyšší osoby prodloužené povlečení 200x220 cm 

Nábytek 

Ložnice má být vzdušná a nezaplněná, aby se v ní neusazoval prach a nemnožili roztoči. Po obou stranách postele mají být noční stolky se zásuvkami. Pokud v bytě není šatna, pořiďte do ložnice vestavěné skříně bez zrcadlových dveří, jejichž odraz ruší spánek. Čím méně nábytku, tím lépe. Nejvhodnějším materiálem pro postel i ostatní nábytek je dřevo z masivu. 

Barvy  

Nepoužívejte syté a jasné odstíny. Volte hlavní barvu bílou a k ní jemné tóny barev. Chladivým a uklidňujícím dojmem působí odstíny šedé a modré, jemnější odstíny zelené a všechny odstíny hnědé 

Osvětlení 

Do ložnice, která má uklidňovat, se hodí několik stupňů osvětlením současně. Stropní svítidlo nedávejte přímo nad postel a doplňte ho stojací lampou i lampičkami na nočních stolcích. Vhodné je světlo, které se dá regulovat. Můžete si nasvítit ložnici podle momentální potřeby i nálady.  

Dekorace 

Do ložnice nepatří větší množství pokojových květin, zrcadla, ale i obrazy a plakáty, které ve vás mohou vyvolat strach, smutek a negativní pocity. Vyberte pár rodinných fotografií, které vám připomenou příjemné chvíle a jedinečné okamžiky. S dekoracemi to nepřehánějte.  

Klidová zóna 

Vytvořte si v ložnici oázu klidu. Vyhoďte z ní televizor, počítač, mobilní telefon a další elektroniku. Narušuje spánek. Pokud máte v ložnici psací stůl, opticky ho oddělte od postele třeba paravánem. V ložnici by nemělo nic rušit a unavovat. Doplňte kvalitní povlečení lůžkoviny, měkký kobereček k posteli a zatemňující závěsy, které zabrání pronikání nežádoucího světla zvenčí. 

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem