Uvažujete o koupi ložního povlečení, ale nevíte, jaký materiál je pro Vás ten pravý? Poradíme Vám!

Osvědčená klasika

Klasická bavlna je nejrozšířenějším materiálem pro výrobu ložního povlečení. Hodí se do každé ložnice a pro každou věkovou kategorii, skvěle odvádí vlhkost a je příjemná na omak. V tomto provedení naleznete na českém trhu nejširší nabídku vzorů. A jak poznáte kvalitní bavlněné povlečení? Nikoli podle gramáže, ale podle kvality použité příze, jejíž vlákna by měla být dlouhá a tenká, aby tak mohlo být dosaženo vysokého počtu nití na cm2 a povlečení nebylo „průhledné“.

Povlečení Eternity Green, výrobce Matějovský (www.matejovsky-povleceni.cz)

Moderní a praktické

Oblíbeným materiálem se v posledních letech stal bavlněný krep, který má stejně jako klasická bavlna všechny skvělé užitné vlastnosti přírodního materiálu. Krepové povlečení se však díky speciálně upravenému povrchu nesmí žehlit, což ocení zejména zaneprázdněné hospodyňky.

Povlečení Brenton, výrobce Matějovský (www.matejovsky-povleceni.cz)

Hřejivý flanel pro zmrzlíky

Patříte-li mezi jedince, kterým je neustále zima, neváhejte a pořiďte si flanelové povlečení. Kvalitní flanelové povlečení je vyrobeno ze 100% bavlny, která je speciálně počesána, čímž na povrchu vzniká velmi jemný a hřejivý vlas. Povlečení je díky tomu na omak mimořádně heboučké a zároveň úžasně prodyšné. Při výběru dávejte dobrý pozor a nepleťte si bavlněný flanel s laciným a zdraví neprospěšným „mikroflanelem“, který je vyroben ze 100% polyesteru!

Povlečení Venus, výrobce Matějovský (www.matejovsky-povleceni.cz)

Luxusní usínání

Toužíte-li po uvolňujícím spánku ve skutečně luxusním ložním povlečení, zvolte bavlněný satén. Jedná se o 100% bavlněný materiál vyrobený z té nejkvalitnější a nejjemnější dlouhovláknité příze. Díky preciznímu tkaní v tzv. saténové vazbě povlečení získává nejen vysokou pevnost, dlouhou životnost a mimořádně lehký a jemný omak, ale také charakteristický přirozený lesk na povrchu. Povlečení z bavlněného saténu působí na lůžku velmi elegantně a díky tomu, že se jedná o čistě přírodní materiál, si navíc můžete každou noc užívat nerušený spánek v prodyšném a příjemném prostředí.

Povlečení Swarowski, výrobce Matějovský (www.matejovsky-povleceni.cz)

Nestárnoucí elegance pro náročné

Generacemi ověřený damašek nikdy nezklame. Damaškové povlečení je vyrobeno ze 100% bavlněné příze té nejvyšší světové kvality. Jeho výjimečnost je dána použitím speciálních vytkávaných vzorů, které střídáním jemných a matných ploch vytváří decentní reliéfní vzor. Mimořádná hebkost a elegance tohoto materiálu Vám zaručí dokonalý pocit pohodlí.

Povlečení Lolita světle hnědá, výrobce Matějovský (www.matejovsky-povleceni.cz)

Tip na konec

Nenechte se nalákat na podezřele nízké ceny produktů z dovozu. Myslete hlavně na své zdraví a pohodlí a investujte do výrobku, jehož cena odpovídá požadované jakosti. Výroba kvalitního povlečení má vysoké nároky na prvotřídní suroviny a nákladné zušlechťovací procesy, proto i výsledná cena výrobku je vyšší.

Tradičním českým specialistou na bavlněné ložní povlečení je již od roku 1990 firma Matějovský.

Kompletní nabídku naleznete v internetovém obchodě www.matejovsky-povleceni.cz.

(komerční prezentace) .

logo MessengerPoslat Messengerem