Abyste se v koupelně cítili dobře, je mimo jiné potřeba v ní udržovat pořádek. Vše důležité byste měli mít po ruce, proto na to myslete už při jejím zařizování a dbejte na dostatek úložných prostorů. I s malou koupelnou se dají dělat zázraky.

Mějte dostatek úložného prostoru

Základem organizované koupelny je dostatek úložných prostorů. Využijte proto každý centimetr čtvereční i prostor nad pračkou, pod umyvadlem a na zdech. Malá koupelna bude působit lépe s uzavřenými skříňkami, v té velké si pak můžete dovolit i designové otevřené police. V každém případě v nich ale musíte udržovat pořádek.

S účelným uspořádáním věcí vám pomohou organizéry, boxy a nejrůznější přihrádky. Pokud totiž vyskládáte produkty do skříně jen tak, za chvíli v nich bude chaos a vy nebudete vědět, kde co najít. Organizéry do koupelny jsou tak skvělým prostředkem k udržení pořádku, a navíc díky nim budete mít vždy po ruce vše potřebné.

Udržujte čistý pult

Prostor kolem umyvadla se každé ráno a večer proměňuje v místo chaosu a nepořádku. Zejména když zaspíte a nestíháte. Ovšem jestli budete mít tento nepořádek kolem umyvadla neustále, pak se ho nikdy nezbavíte. Snažte se proto udržovat pult v koupelně čistý a pokud možno prázdný. Nechte vedle umyvadla jen mýdlo, případně ručník a kartáček na zuby. V případě nemáte možnost uklidit věci do skříněk, uložte je na pultu co nejvíce ke zdi. Vhodné je použít také boxy, které budou fungovat jako designový prvek a nebudou v místnosti působit příliš rušivě.

Tip: Jako hezký prvek mohou na pultu vypadat také parfémy či toaletní voda, kterou používáte nejčastěji. Položte je na tác, kde se budou hezky vyjímat jejich flakony.

Koupelnu opticky zvětšete

Malé koupelny mohou často působit přeplněně a stísněně. Vsaďte proto spíše na světlé barvy na zdech i podlaze. Vhodné jsou nejen bílá či krémová, ale i světle béžová či šedá. Co se týče obkladů, do malé místnosti je nejlépe volit ty velkoformátové nebo bezespáré. Využijte také sílu zrcadel a pořiďte si jedno velké, klidně přes celou zeď. Díky němu se v koupelně bude odrážet světlo a celý prostor se tak opticky zvětší.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem