Bezpečná domácnost pro všechny členy rodiny nebo raději desingové řešení prostoru plné světla? Pokud váháte mezi těmito možnostmi, věřte, že můžete mít obojí. Společnost SOLODOOR, tradiční český výrobce dveří a zárubní, přináší hned několik tipů, jak vyřešit toto prakticko-estetické dilema, aniž by byla zanedbána bezpečnost a moderní interiérové trendy zároveň.

SOLODOOR, model SOLID 2, povrch Fólie BukZ čeho lze vybírat?

Dramatické omezování ve výběru kvůli bezpečnosti nejmenších a nejroztomilejších členů domácnosti není vůbec třeba, výrobci totiž myslí jak na estetickou stránku, tak i praktičnost a bezpečí. Kombinace skla s jinými materiály, ať už se jedná o dřevo, jeho imitace či lakované povrchy, interiér vždy oživí, zároveň by však sklo mělo vydržet nejen běžnou manipulaci, ale i temperamentnější zabouchnutí, máte-li „italskou domácnost“.

Například společnost SOLODOOR nabízí modely dveří, ve kterých je již standardně použito sklo bezpečností, 8milimetrové, které se jen tak nevysype, bouchne-li se dveřmi trošku důrazněji. Jde o všechny modely dveří SONET, model POLAR 7, RAINBOW 7 nebo úplnou novinku L’ENTRÉÉ. V těchto případech je totiž sklo do dveří přímo vsazeno a tvoří součást konstrukce, proto je zde požadavek na pevnost skla ještě o něco vyšší.

SOLODOOR, model CRISTAL satinatoBezpečná krása

Bezpečnostní sklo lze ale vsadit i do všech ostatních modelů dveří SOLODOOR s prosklením, kde je v základní variantě nabízeno sklo standardní. V tomto případě je pak použito tvrzené bezpečnostní 4milimetrové sklo, které je taktéž připraveno čelit i prudšímu zacházení našich ratolestí, aniž by byla při dobrodružnějších hrátkách ohrožena jejich bezpečnost.

Samozřejmě ani tvrzené bezpečnostní sklo není nerozbitné. Jeho bezpečnost však spočívá v tom, že pokud dojde k opravdu nadměrnému zatížení a bude překročena hranice pevnosti, sklo se rozsype na malé, drobné a především neostré úlomky.

Sklo = světlo = prostor

Dbáte-li na bezpečný, ale i vkusný domov, není nabídka interiérových dveří s prosklením výrazně limitována. Zvolit lze jak z mnoha modelů, barev či dekorů, tak i druhů skel od čirého po jemně zabarvené do bronzova či šeda, až po vzorované či diskrétní neprůhledné prosklení.

SOLODOOR, model CRISTALSe sklem se dá v interiéru doslova čarovat – vpustí do místnosti více světla, čímž ji opticky zvětší. Nebo lze dveřmi s prosklením pokoje jednoduše propojit a opticky prostor zvětšit, použitím neprůhledného skla zase naopak elegantně oddělit. Jedním z řešení, které společnost SOLODOOR nabízí, může být např. použití světlíků v předsíni, čímž bude vchodová část domu nebo bytu perfektně prosvětlena.

Sklo, kam se podíváš

Bát se nemusíme ani dveří celoskleněných, které společnost SOLODOOR pro tento rok nově zařadila do své nabídky. Řada CRISTAL nabízí hned několik modelů celoskleněných dveří v různých úpravách – od čistého čirého či neprůhledného vzhledu po dveře se sítotiskem, pískovanými motivy či dveře rýhované. Samozřejmostí je pak u těchto dveří použití bezpečnostního 8milimetrového skla, kteé při případné nehodě zajistí bezpečnost všech členů domácnosti. Navíc v interiéru takové dveře působí velmi moderně a luxusně.

Vybrali jste si? Kompletní nabídku naleznete na www.solodoor.cz

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem