Navštivte výstavu kolekce koberců se vzory léčivých mandal, barevných magických a harmonizujících obrazců. Předpremiéra proběhne na výstavě se ZŠ Sluneční v Hostinném v tamním klášteře. Vernisáž se uskuteční 30. května 2013 v 17 hodin a bude ji moderovat Jaroslav Dušek. Výstava potrvá do konce srpna.

Kobereček Grund, mandala„Hlavní myšlenkou celého projektu je poskytnout lidem možnost nechat působit na svoji mysl zářivé mandaly natištěné nebo vyšité do koberců. Mandaly jsou pečlivě vybrány tak, aby jejich barevné složení a zvolené motivy ovlivňovaly různé aspekty lidské mysli,“ říká Jiří Grund, ředitel společnosti Grund.

Oficiální představení a světová premiéra nové kolekce Koberce Grund jako mandaly proběhne v únoru 2014 na veletrhu Ambiente ve Frankfurtu nad Mohanem. „K této události připravujeme také katalog a očekáváme velký zájem z celého světa. Pevně doufáme, že naše koberce budou šířit pozitivní energii. Čistý zisk z prodeje mandal věnujeme na charitativní projekty v Čechách i v zahraničí,“ dodává Jiří Grund.

Mandaly ovlivňují sebedůvěru

Kobereček Grund, mandala duhaV nové kolekci jsou mandaly ovlivňující lidskou sebedůvěru, představivost či velkorysost, ale i takové, které posilují mezilidské vztahy a duchovní rozvoj. Myšlenka se zrodila v mysli našich zaměstnanců, kteří se také aktivně podíleli na samotném vzniku mandal.

ZŠ Sluneční v Hostinném vzdělává děti s lehkým až těžkým mentálním postižením a děti s kombinovanými vadami a autismem. Právě výtvarná tvorba je jedním z významných komunikačních prostředků a při malování mandal spolupracovaly děti se svými rodiči. „Toto spojení se nám zdálo přímo ideální pro naplnění našich cílů při práci s dětmi, kterými jsou jednota, harmonie a rovnováha,“ říká Iva Faltová, ředitelka ZŠ Sluneční v Hostinném. A dodává: „Aby dětská duše zářila a vysílala do okolí pozitivní a jasnou energii a ta se jí vracela, je třeba posilovat jednotu, harmonii a rovnováhu v bezprostředním okolí dítěte.“

text a foto: Můj dům, Grund

logo MessengerPoslat Messengerem