Někdy nenápadné, jindy nepřehlédnutelné. Jsou to ale právě ony, kdo dělá domov domovem. Řeč je o doplňcích interiéru. Jejich výběr neuspěchejte, zato si na něm dejte opravdu záležet – obzvlášť v obýváku, kde trávíte nejvíc času. Inspirujte se doplňky, které dodají obývacímu pokoji osobitou atmosféru.

Obrazy a fotografie

Bez dekorací na zdi by obývák působil podivně stroze a smutně. Rozvěšené obrazy a fotografie mu naopak dodávají na útulnosti. Nástěnné umění navíc skvěle odrazí osobnosti členů domácnosti a vtiskne místnosti jedinečný ráz.

Velkoformátový obraz se bude nejlépe vyjímat nad sedací soupravou s konferenčním stolkem, které tvoří jádro místnosti. Jestli se v umění zrovna nevyznáte nebo si na něj nepotrpíte, nechte si vyrobit fotoobraz z oblíbené fotografie nebo koláže fotek. Na zdi vypadají skvěle i designové nástěnné hodiny nebo dekorace, které si při troše šikovnosti vyrobíte i sami – závěsné macramé, přírodní prvky nebo různě rozmístěná světýlka.

Textilní doplňky

Polštářky, pléd, deka nebo přehoz přes sedačku – doplňky z textilií dodávají do obýváku nádech vřelosti, pohodlí a příjemné atmosféry. Kromě toho vám samozřejmě lenošení, čtení nebo sledování oblíbeného filmu ještě o něco více zpříjemní.

V obýváku se také budou skvěle vyjímat dekorační koberečky nebo imitace zvířecích kůží. Nebojte se experimentovat s nevšedními tvary koberečků. Při výběru barev textilních doplňků se řiďte „pravidlem tří“ – zvolte tři dominantní barvy a tři vzory, které se budou prolínat celým interiérem obýváku.

Ilustrační foto (zdroj: Unsplash)

Malý nábytek

Asi jako v každém obýváku, i v tom vašem se pravděpodobně nachází sedací souprava nebo pohovka s konferenčním stolkem, knihovnička či pár poliček, možná stolek pod televizi a obývací stěna. Zkuste základní nábytek doplnit i o drobnější kousky – taburetky, podnožky a odkládací stolky.

Pokud vám to prostor dovolí, najděte také kreativní řešení pro sezení. Na sedacích vacích se můžete pohodlně rozvalit a děti si s nimi užijí spoustu zábavy. Velkou parádu udělá také houpací křeslo nebo závěsné křeslo, které visí směrem od stropu.

Pokojové rostliny

Ve velkém prostoru obývacího pokoje se budou hezky vyjímat výrazné stálezelené rostliny – skvěle vypadá fíkus nebo palma. Také dracéna udělá spoustu parády, a navíc nevyžaduje ani příliš mnoho speciální péče. Velmi oblíbená je i monstera a zamiokulkas.

Rostliny umístěte do originálního květináče, který sám o sobě poslouží jako moderní doplněk. Zeleným pokojovkám sluší ratanový květináč a květináč z přírodních materiálů nebo textilní květináč s úchyty pro snadné přenášení z místa na místo.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem