Nemáte v interiéru správnou vlhkost vzduchu? V tom případě si můžete zadělávat na dlouhodobé zdravotní komplikace. Obvykle bývá největším problémem a vlhký vzduch, který se projevuje nejčastěji. Je to situace známá zejména majitelům starších domů. Nadměrná vlhkost a tvorba plísní se může objevit ale také v panelových domech. Tady vám rozhodně mohou pomoci odvlhčovače, ale zlepšit vzduch pomohou rovněž čističky vzduchu.

Řešením může být i kombinace čističky a odvlhčovače

Pokud se nemůžete rozhodnout, zda pořídit nejprve odvlhčovač nebo čističkou, tak si můžete koupit také zařízení dva v jednom. Není problém dnes zakoupit odvlhčovač vzduchu, který zároveň nabídne i další funkce. Typicky se jedná o:

  • Ionizátor
  • Čističku

Je už poměrně standardem, že v dobrých odvlhčovačích najdete také ionizátor. Ten zbavuje prostor zárodků plísní. Vysoušeč vlhkosti však může zároveň fungovat i v módu čištění vzduchu. Ten je jinak typický pro čističku.

Pro čističku je konkrétně typické, že vám ve vzduchu filtruje rovněž póry plísní, pyly, ale například také prach nebo nepříjemné pachy. Čistička vzduchu je zkrátka při filtrování mnohem univerzálnější. Kvalitě vzduchu interiéru může pomoci opravdu významně, dokonce si umí poradit i s cigaretovým kouřem.

Účinná filtrace

Důvodem, proč jsou čističky vzduchu, případně kombinovaném přístroje s čističkami, natolik efektivní při filtraci, je právě účinek samotné filtrace. Dnes se používají velice důmyslné systémy, kvalitní čističky samozřejmě běžně obsahují HEPA filtr, který slouží k zachytávání mikročástic. Díky tomu čistička odfiltruje i ty nejjemnější částice. Právě tyto částice často stojí za alergickými reakcemi. Na trhu dnes už existují také čističky, které fungují na elektrostatickém principu. U těchto čističek je výhodnou méně náročná údržba, což vám ušetří spoustu času.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem