Modrá barva umí ochladit prostor, má uklidňující účinek, navozuje pohodu, stimuluje myšlení a napomáhá soustředění. Je tedy pro Honzu, který hraje tenis, jezdí na lyžích a tančí latinu, jejíž figury několikrát týdně trénuje jak v tanečním sále, tak i doma, ideální barvou.

Pódium je vedlejším produktem vzniklým na poslední chvíli již v průběhu stavby domu, vzniklo snížením stropu nad schodištěm procházejícím celým domem na standardní úroveň a následně jeho „zastřešením“.Tanec je pro Honzu největším koníčkem, proto vnést prvky tance do interiéru jak technicky, tak i dekoračně bylo jednou z podmínek přeměny místnosti pro hosty na dětský pokoj. Honza do této chvíle obýval dětský pokoj s mladší sestřičkou, kde mu chyběl nejen klid na učení, ale také prostor pro nacvičování tanečních figur.

Hlasujte:

Měli byste zájem o typový projekt domu od společnosti G-SERVIS?

Výmalba: Dulux, modrá Blue Diamond 5 (10BG 39/244), šedá Potters Clay 2 (50RR 54/018); postavy tanečníků: Dulux, Blue Diamond Diamond 2 (10 BG 14/296) a Potters clay 4 (50RR 830/006), kompletní vzorník barevných odstínů na www.dulux.cz.Nový pokoj měl být na přání rodičů koncipován tak, aby Honzovi poskytl větší komfort pro všechny jeho koníčky a zároveň s ním vyrostl. Na doporučení kamarádky oslovili interiérovou designérku Michaelu Ošťádalovou. „Líbila se nám rozmanitost a vtip jejích návrhů a seděl nám její styl. Reálná spolupráce pak překonala naše očekávání. Bylo to milé zpestření, nadchl nás její přístup k dětem jako k budoucím uživatelům pokojíčků. Začala ne diskusí s námi, ale hrou a rozhovorem s dětmi o jejich představách o vysněném bydlení. Pak teprve přišly na řadu představy nás rodičů,“ říká maminka Honzy.

Více článků z rubriky INTERIÉR na www.dumabyt.cz nebo www.modernibyt.cz.

Dětský pokoj vznikl v podkrovní místnosti na místě bývalého hostinského pokoje.Atypicky řešená podkrovní místnost je velmi teplá a extrémně prosvětlená, proto si mohli dovolit sytější a chladnější paletu barev odstínů modré a šedé. Velký prostor umožnil vytvoření všech zón, které jsou potřeba – pracovní místo pod oknem, postel, dostatek úložných prostorů a především velký prostor pro tanec. Designérka se snažila nespadnout do laciného použití siluet tanečníků, které jsou vidět na každém rohu, ale hledala něco originálního. Po mnoha skicách nakonec vyšla ze stylizace postaviček amerického kreslíře a výtvarníka Keithe Haringa.

text: Edita Erbsová, foto: Jana Labuťová

logo MessengerPoslat Messengerem