Prostorný byt se nachází ve zděném domě z 60. let. Jeho majitel pan Pavel vlastní firmu obchodující s náhradními díly na automobily a jak sám říká, je neustále v běhu. Také z toho důvodu si na pomoc s rekonstrukcí bytu přizval interiérovou designérku Ivu Lukšovou. Majitel se nechal slyšet, že s dalšími členy v této domácnosti nepočítá, ale návrhářka přesto dala prostor případnému rozrůstání jeho rodiny.

V bytě bylo nutné provést kompletní rekonstrukci jak dispozičního řešení, tak i renovaci veškerých rozvodů. Největší změnou bylo propojení kuchyně s obývacím pokojem, čímž vznikl mnohem vzdušnější prostor oproti původnímu stavu s malými místnostmi.

Kontakty na firmy a skrytý text se zobrazí až po registraci a přihlášení.

Na stěnu v obývacím pokoji použila designérka teplou temně hnědou barvu, aby LCD televizor příliš nevyčníval do prostoru a pocit pohledu na stěnu působil příjemně.Pan Pavel je velký gurmán, proto jeho hlavním zájmem byla kuchyň, vše ostatní bylo posunuto do pozadí. Požadavkem na prostornou kuchyň v rustikálním stylu byla designérka u tak mladého muže zaskočena.

Nejmodernějším prvkem je použití LED pásků v hliníkovém profilu, zafrézovaných do korpusu kuchyňské linky, takže není vnímáno samotné těleso světla, jen výsledný světelný efekt. Pro příjemnou atmosféru v kuchyni použila designérka teplou bílou barvu světla.Spor ohledně stylu provedení kuchyňské linky nejdříve vyhrával majitel bytu, ale časem dozrál projekt změn od kuchyně v rustikálním stylu k moderně. Vzhledem k propojenému prostoru s obývacím pokojem tak celý prostor dostal tvář moderní domácnosti.

Více článků z rubriky INTERIÉR najdete na www.dumabyt.cz.

PlánekVyhrála masivní podlaha

Vzhledem k většímu rozpočtu, který měla designérka k dispozici, mohla sáhnout ke kvalitnějším materiálům, jako je masiv, přírodní kámen, dýha a kvalitní keramika. V bytě se nachází podlahové topení, z toho důvodu bylo nutné vybrat takovou podlahu, která je pro podlahové topení vhodná.

! Prohlédněte si on-line NEJVĚTŠÍ KATALOG RODINNÝCH DOMŮ !

V kuchyni nechybí kvalitní sklokeramická varná deska s pěti plynovými hořáky, na které může pan Pavel připravovat i více chodů najednou.Vyhrála masivní podlaha o celkové tloušťce 9 mm. Ubránit přírodní, nehlučnou, teplou podlahu před názory ostatních bylo pro designérku další malou výhrou v celkové koncepci prostoru. V kuchyňské části z praktických důvodů zvolila keramickou dlažbu. Osvětlení je navrženo do pěti okruhů pro možnost změny světelné nálady v prostoru.

logo MessengerPoslat Messengerem