Studentka Libuška bydlí v domě s rodiči a prarodiči, ale přesto v něm má nyní své soukromé království, svůj singl byteček o velikosti cca 25 m², který vznikl pod rukama interiérového designéra Tomáše Havránka.

Než prostor dostal svou novou tvář, využívala ho rodina jako sezónní šatnu, žehlírnu a pokoj k ubytování hostů. Libuška si přála mít svůj útulný, byť malý byteček se vším všudy. Takové přání si v první řadě žádalo stavební zásahy.

Majitelka

Slečna LibuškaSlečna Libuška (25 let) je studentka, houslistka a zpěvačka (Tomáš Kočko a orchestr) v jedné osobě. Hodně cestuje, ale vždy se ráda vrací domů ke svým blízkým do svého nového bytečku. Spolupráci s designérem si velmi pochvaluje: „Tomáš byl velice sdílný a spolupráce s ním byla báječná."

Místnost byla původně rozdělená příčkou, přičemž v zadní části se skrýval tmavý koutek s kuchyňkou. Zbouráním příčky dostal prostor nový rozměr. Na řadu přišla instalace nových elektrických rozvodů, zateplení stěn a úprava podlahy. Většinu hrubé práce odvedl tatínek.

Více článků z rubriky INTERIÉR najdete na www.dumabyt.cz.

Společně vybrali vinylovou podlahu

Variabilní kostky nabízejí hned několik funkcí (sezení u TV, konferenční sezení, příležitostné přespání) a dají se složit do jedné plochy nebo využít samostatně.Veškerý nábytek byl navržen a vyroben na míru.Libuška, zvyklá na původní členění, neměla představu, co si najednou se světlou a otevřenou místností počít, ale jakmile jí designér Tomáš Havránek ukázal první návrh, měla jasno, zejména v barvách. Společně vybrali vinylovou podlahu, od níž se pak odvíjel výběr dekoru lamina na nábytek a ostatní materiály a barvy.

Následovalo malování a tapetování stěn, čalounění původních dveří do ložnice, montáž atypického nábytku včetně čalouněných sedacích prvků a instalace osvětlení. Závěrem proměny designér Libušce oznámil, že služby dekoratérky nevyužijí a její roli hravě zvládnou společnými silami. Oba si zaslouží výbornou!

text: Edita Erbsová, foto: Petr Hrubeš

logo MessengerPoslat Messengerem