Na počátku byl neútulný pokoj sloužící jako šatna a pracovna zároveň. Pod rukama designérky se sen paní Daniely o vlastním pokoji stal skutečností.

Stejně jako v celém domě je i v tomto pokoji dřevěná podlaha. Stůl pochází z původního zařízení pokoje, židle z bazaru.Paní Daniela doslova hltá nápady architektů a designérů a neustále ji jako člověka ze zcela jiného oboru fascinují výsledky jejich práce. Dům, ve kterém paní Daniela společně s manželem a synem bydlí, prodělal před několika lety rekonstrukci, při níž vznikl za kuchyní malý pokoj. Původně měl pokoj sloužit případným návštěvám, ale nakonec se z něho stala šatna a později i pracovna s počítačem. Místnost však nebyla nijak útulná, což dokazoval fakt, že se v něm žádný z členů rodiny nezdržoval déle, než bylo nezbytně nutné.

Stejně jako v celém domě je i v tomto pokoji dřevěná podlaha. Stůl pochází z původního zařízení pokoje, židle z bazaru.Paní Daniela často usedá k počítači ve večerních hodinách, a to ji vedlo k nápadu, že by nebylo špatné mít pro sebe pokoj, kde by mohla v klidu nerušeně pracovat a případně se i vyspat, pracuje-li dlouho do noci. Nikdy svůj vlastní pokoj neměla, a proto se jí nápad s dámským pokojem začínal líbit čím dál víc. Realizace a nápady, které paní Daniela našla, přesně odpovídaly jejímu vkusu a doslova ji nadchly.

Paní Daniela tedy oslovila designérku, která jí navrhla, že rovnou přijede. Chtěla si prohlédnout pokoj a zjistit, co se paní Daniele líbí a co už méně. Představy a požadavky zněly takto - vytvořit příjemný pokoj pro odpočinek a práci s pouze minimem nábytku. Společně si prohlédly katalogy různých firem, v nichž vybraly postel, komodu a částečně i doplňky. Pro lepší představivost designérka přenesla celý nápad do 3D rozměru, paní Daniela dala souhlas a mohlo se začít s proměnou.

Více článků z rubriky INTERIÉR na www.dumabyt.cz.

Barva vytváří příjemnou atmosféru

Pokoj je díky svému zařízení, barvám, materiálům a zejména doplňkům opravdovým místem pro práci, ale i relaxaci.Nejdříve byl celý pokoj vystěhován a začalo se s malováním. Poněkud netradiční barvy (Primalex S 2010-G 50Y) se paní Daniela nejdříve trochu obávala, ale její obavy brzy zmizely, neboť pokoji barva výborně sedí a vytváří příjemnou atmosféru. Mezi malováním se designérka vydala do obchodů a bazarů vybírat a nakupovat zbytek zařízení a doplňků. Z původního zařízení pokoje zůstal pouze kulatý stůl, který má paní Daniela jako památku na babičku. Své místo na něm má notebook.

KDO TU ŽIJE

Paní DanielaPaní Daniela s manželem a synem
Pracuje jako dětská psycholožka, věnuje se převážně dětem s lehkou mozkovou dysfunkcí, ale pracuje také s lidmi, kteří žádají o adopci, maminkami samoživitelkami i celými rodinami. Uspokojení v práci psycholožky zažívá, když vidí pokroky svých klientů. Má ráda jazz, hudbu Ondřeje Havelky, jízdu na kole a svých šest koček. Ráda jezdí na Horňácko.

Stylová lampa na čtení dokonale ladí s celým interiérem. Do dekorativních rámečků si paní Daniela dala svoji svatební fotografii a fotografii syna.Pohodlnou postel s úložným prostorem a komodu, která dostala nové kování, si paní Daniela vyhlédla v obchodním domě Ikea. Židli, oválný stolek umístěný před postelí a většinu stylových doplňků objevila designérka ve svém oblíbeném bazaru. Vzhled starého konferenčního stolu paní Danielu trochu vyděsil, ale designérka jí uklidnila, že to není jeho konečná podoba. Stůl prošel úpravou speciální technikou, která se nazývá patinování. Po skončení paní Daniela nevěřila, že se jedná o stejný stůl.

logo MessengerPoslat Messengerem