Kreativita a fantazie studentů - designérů nám umožňují opustit fádní pojetí koupelny a objevit nové barvy, tvary keramických obkladů. Designéři, vývojové oddělení společnosti LASSELSBERGER stále hledají nové myšlenky, tvůrčí směry, proto byla na jaře 2015 vyhlášena designérská soutěž, projekt COMPO, pro studenty keramického ateliéru Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara při Západočeské univerzitě v Plzni.

InteriérPředmětem soutěže byl návrh keramických obkladů. Tvary, materiály, barvy a zpracování záležely pouze na invencích autora. Fantazii se meze nekladly, spíše naopak. Soutěž byla určena pro studenty keramického ateliéru Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara při Západočeské univerzitě v Plzni, která je v současnosti jednou z nejmladších vysokých uměleckých škol s orientací na výtvarné umění a design. Kromě finančních cen pro vítěze společnost LASSELSBERGER přislíbila soutěžícím možnost proměnit tři nejzajímavější návrhy do reality, vyrobit keramický obklad - originál. V květnu 2015 proběhlo hodnocení soutěžních prací porotou tvořenou odborníky společnosti LASSELSBERGER.

Hlavní cenu získala práce, autorky Veroniky Šilhavé, studentky prvního ročníku magisterského studia, vedoucí ateliéru prof. MgA. Gabriel Vach.

InteriérPorota se rozhodla pro tento návrh díky mnoha atributům. Keramické obklady ztvárněné autorkou vynikaly originálním nápadem a bezesporu zaujaly na první pohled. Hravost, s jakou studentka zadané téma zpracovala, přesvědčivě vypovídá o kreativním přístupu. Mladistvá myšlenka lze nepochybně proměnit do reality. Skutečné vzorky keramických obkladů RAKO, na základě návrhu Veroniky Šilhavé a dalších dvou oceněných studentů, vzniknou v brzké době ve vývojovém oddělení RAKO, výrobního závodu Chlumčany. Autorka si bude moci vyzkoušet skutečnou, nesnadnou, cestu k hotovému výrobku.

InteriérDále byly uděleny čtyři další ceny, které obdrželi: Vlastimil Šenkýř, Mária Kobelová, Lucie Vostálová, Šárka Nováková a Lenka Záhorková.

Závěrem lze konstatovat, že první ročník soutěže překvapil svým obsahem, kde bylo mnoho výborných návrhů. Studentské práce se poznaly, byly svěží a neotřelé!

text a foto: www.rako.cz

logo MessengerPoslat Messengerem