Nová verze kuchyňské baterie, rozkládací pohovka nebo nové designové kouřové alarmy? Přinášíme vám tipy a trendy pro vaši domácnost.

Nová verze kuchyňské baterie ZedraNová vodní paní

Nová verze kuchyňské baterie Zedra (vyrábí Grohe) vyniká krásným ergonomickým tvarem, ale přináší i řadu praktických vylepšení. Moderní kartuše SilkMove® reaguje na sebemenší dotyk a tím reguluje teplotu a spotřebu vody snadno a velmi úsporně. Integrovaný ovládací knoflík na vytahovací sprše umožňuje jednoduché přepínání mezi jednotlivými proudy, a to i když voda teče, takže obsluha baterie je velmi pohodlná. Další inovací je povrchová úprava zamezující usazování vodního kamene. Baterii si můžete vybrat v chromovaném nebo nerezovém provedení.

Chcete vylepšit INTERIÉR a nevíte si rady? Zeptejte se v PORADNĚ ZDE.

Nové designové kouřové alarmy

Chrání a zdobí

Kouřový hlásič býval v interiéru trpěné „nutné zlo“. Nové designové kouřové alarmy JALO Helsinki se ale nemají za co stydět. Za svou originalitu a technickou vyspělost získaly řadu prestižních mezinárodních cen. Finští designéři Harri Koskinen a Paula Suhonen jim dali do vínku zcela nové pojetí – hravost, oblé geometrické tvary či formu nočního motýla, provedení v pěti jemných barevných odstínech a v chromu. Dokonalost tvaru neruší žádná tlačítka, celý vnější kryt slouží jako vypínač. Instalovat je můžete snadno a rychle bez šroubů a vrtačky – pomocí lepicí pásky 3M.

Více článků z rubriky INTERIÉR na www.modernibyt.cz nebo www.dumabyt.cz.

Rozkládací pohovka RevolveRozkládání a skládání „raz dva“

Rozkládací pohovka Revolve, kterou vyrábí chorvatská společnost Kvadra, si získala oblibu pro svůj dynamický tvar a zároveň multifunkční využití. Rozložit ji nebo složit je opravdu hračka, jedním pohybem ji proměníte v pohodlné lůžko. Za spojení osobitého designu a perfektní funkčnosti získal tento výrobek renomované mezinárodní ocenění Red Dot Design Award. V České republice jej prodává studio de.fakto CZ, cena cca 65 000 Kč.

Zdraví na talíři

Již dlouho je známo, že vaření v páře je nejzdravější způsob tepelné úpravy pokrmu.Již dlouho je známo, že vaření v páře je nejzdravější způsob tepelné úpravy pokrmů, který zachovává maximum minerálů, vitaminů a šťávy. Společnost Tescoma uvádí na trh sérii misek Fusion Diet Revolution, která umožňuje připravit pokrm jak v páře, tak i zapékáním v troubě, a to zcela bez použití tuku. Patentem chráněné novinky jsou vyrobeny z pružného silikonu, který odolá teplotě do 230 °C a má nepřilnavý povrch. Kromě trouby je lze použít i do chladničky, mrazničky a myčky. Jsou vybaveny odnímatelnou napařovací vložkou a dokonale těsnící pokličkou, která zabraňuje unikání páry. Vyrábějí se ve čtyřech velikostech, od průměru 12 cm.

text: Jitka Pálková, foto: archiv firem

logo MessengerPoslat Messengerem