Od 23. do 27. dubna se na brněnském výstavišti uskuteční další ročník Mezinárodního veletrhu nábytku a interiérového designu MOBITEX, který přinese přehlídku kvalitního nábytku doplněnou o poradenství interiérových architektů a oborových asociací.

Vyberte si novou kuchyň na veletrhu MOBITEX!

Vystavovatelé jarního veletrhu nábytku a interiérového designu MOBITEX představí nejnovější trendy také v oboru kuchyní. Novou kuchyni si budete moci vybrat například na stáncích firem: Dan Küchen, Gabon, Hezká kuchyň nebo Schmidt. Inspiraci pro vybavení Vaší nové kuchyně můžete získat také v projektu Inspirativní interiéry.

Kuchyně SCHMIDTVýstava kuchyní Schmidt

Expozice kuchyní Schmidt není složena z nábytku a kuchyní zvláště vyrobeného a určeného pro výstavu. Jedná se o zakázkové kuchyně našich zákazníků. Uvidíte tedy reálné a kupované podoby konkrétního modelu který si můžete pořídit i vy. Vybrali jsme zakázky modelů „Arcos“, což je nejuniverzálnější a nejprodávanější typ kuchyně nabízející nepřeberné množství barev a motivů. Ukázka kuchyní však není to jediné, co u nás uvidíte. Přímo na místě vám zpracujeme rychlý návrh včetně nacenění. Na veletrhu máte možnost získat svoji kuchyň za nejnižší možnou cenu v průběhu celého roku. Jako každý rok pořádáme také vaření s ochutnávkou.

Inspirujte se jak si zařídit interiér

Inspirativní interiéry rozšiřují návštěvnicky atraktivní Projekt Architekt, v jehož rámci je poskytováno bezplatné poradenství interiérových architektů. V letošním roce poradí s výběrem vhodného nábytku a vybavení interiéru například architekti firmy ARCHouse s.r.o, Design AŤÁK, Arch&Interier, nebo Ing. Radim Vavřík, vedoucí designér společnosti Klvaňa. Inspirativní interiéry představují reálnou ukázku toho, jak je možné pracovat nejen s prostorem, ale především s jednotlivými exponáty vystavujících firem. K dnešnímu dni jsou v projektu Inspirativní interiéry 2013 přihlášeny například tyto firmy Böhm, Dan Küchen, H – interiér, Jech CZ, Jelínek - výroba nábytku, Klvaňa, Magniflex – CFH, PF Nábytek, Saffron nebo Schmidt kuchyně.

Firma Böhm představí čalouněný nábytek ELASTIC

V rámci dalšího ročníku projektu Inspirativní interiéry představí firma Böhm kolekci čalouněného nábytku ELASTIC. Jedná se o inovativní produkt vyrobený technologií Struto kladením vlákenné vrstvy ze 100% polystyrenu s obsahem modifikovaných elastických pojivých vláken poslední generace, která vytváří výrobek s výjimečnými vlastnostmi a neobyčejnou životností.

Inspirativní kuchyňský interiér značky Schmidt

Značka Schmidt představí expozici inspirativního kuchyňského interiéru, která je tématicky spojená s návratem k přírodním materiálům a jejich citlivému a esteticky hodnotnému zpracování. Trendem je totiž opět používání tradičních materiálů v kuchyni – dřevěného masivu a jeho tradičního zpracování. Představená kuchyně „Aragon“ je z jemně pískovaného dubového dřeva. Jemné pískování zvýrazňuje typickou kresbu dřeva díky které je každý centimetr kuchyně unikátní a zároveň přirozeně decentní. Toto zpracování nechává vyznít celou čistotu přírodního růstu a linie dvířek jsou navíc doplněny přirozeným otěrem hran „vintage“. Součástí expozice je i ukázka ostatních variant dvířek a jídelní židle stejného materiálu.

JELÍNEK – výroba nábytku představí jako první nábytek z dřeviny ZIRBE

Jelínek, ZIRBEFirma JELÍNEK - výroba nábytku s.r.o. ve spolupráci s  firmou LA MODULA rakouského designéra Martina Krebse vystaví ZIRBE dvoulůžko, noční stolky, zásuvkovou komodu. Z oblasti dětského nábytku kolébku, z nábytkových doplňků věšákovou stěnu a němého sluhu. Nábytek LA MODULA designéra Martina Krebse získal ocenění za inovaci na veletrhu MOBITEX 2011. Dřevo ZIRBE se právem honosí názvem Královna Alp a nábytek ZIRBE je u našich jižních sousedů v Rakousku velmi ceněný a žádaný. A co je na této dřevině tak pozoruhodné? Nejvíce asi poznatek, že spánek v posteli ZIRBE je kvalitnější, protože ZIRBE napomáhá snížení tepové frekvence v průběhu spánku až o 3 500 tepů za jeden osmi hodinový spánek, což představuje asi jednu hodinu srdeční aktivity.

Saffron Beds - výrobce výjimečných postelí a matrací čistě z přírodních materiálů

SaffronbedsSaffron Beds je výrobce výjimečných postelí a matrací z čistě přírodních materiálů té nejvyšší kvality, jako jsou jako vlna, bavlna, kašmír, koňské žíně, přírodní kaučuk a dřevo švédské borovice. Každá postel Saffron je vyráběna ručně klientovi přímo na míru. Na světě nenajdete dvě stejné postele Saffron. Vyberte si ze 150 druhů potahových látek a 35 druhů dánských kůží, desítek typů čel, nožiček a jejich moření, zvolte mezi matracemi z tradiční linie s použitím pružin z vysoce kvalitní švédské oceli, nebo z moderní linie s přírodním kaučukem a Vámi zvolenou tuhostí. Kvalitu postelí Saffron zaručuje certifikát Oeko-Tex první třídy a nejdelší záruka na trhu až 30 let.

Neotřelý design z celého světa

I v letošním roce pokračujeme v podpoře rozvoje designu hned několika zajímavými projekty, které umožní širší prezentaci novinek a trendů všech vystavovatelů. Jednou z nich je zcela nový Projekt NEW DESIGN, který představuje platformu pro prezentaci novinek na českém trhu, v kategorii domácí produkce a import. V tomto projektu jsou naleznete například firmy Böhm, JELÍNEK – výroba nábytku, Saffron Beds nebo Magniglex.

Magniflex představí luxusní matraci New Dualcomfort Magnifico

MagniflexSvětový lídr v oblasti zdravého spaní s padesátiletou tradicí působící na 80ti světových trzích představí unikátní luxusní matraci New Dualcomfort Magnifico v rozměru 180x200 cm. Zdravotní matrace New Dualcomfort Magnifico představuje unikátní řešení pro případ různých požadavků partnerů, přináší totiž revoluci pro zdravý spánek – volitelný komfort. Matrace je složena z 13cm vrstvy studené pěny Elioform, která je pokryta z jedné strany 5 cm a z druhé strany 10 cm vrstvou paměťové pěny Memoform. Výsledkem je tedy jedna strana s měkčím a více anatomickým povrchem, zatímco druhá strana je tvrdší a více ortopedická.

Designové novinky studentů na GRAND PRIX MOBITEX

Dalším z projektů je soutěžní přehlídky Grand Prix MOBITEX, která se koná ve dvou sekcích, a to vystavovatel a student. První den konání veletrhu vybírá odborná porota z vystavených výrobků a návrhů nejlepší práce, kterým udílí ocenění v kategoriích „progresívní design“ a „progresívní technologie“. Exponáty studentských prací přináší neotřelý pohled v rámci letošního motta senior x junior. Výběr nejlepších prací bude prezentován na veletrhu MOBITEX 2012 v pavilonu G. Využijte této jedinečné možnosti nejen k prezentaci svých produktů, ale i k navázání spolupráce s talentovanými studenty. Všechny přihlášené projekty naleznete na www.mobitex.cz

Jak vybrat kvalitní nábytek?

V poradenském centru Asociace českých nábytkářů získají návštěvníci ucelené informace nezbytné k nákupu kvalitního nábytku z produkce českých výrobců. Jak vybrat kvalitní sedací a lehací nábytek tak, aby záda nebolela a cena odpovídala kvalitě a především zdravotní nezávadnosti poradí odborníci z Cechu čalouníků a dekoratérů. Součástí poradenství budou také přednášky na téma: „Kvalitní čalouněný nábytek a lůžka pro zdravý život“. Poradenská centra je k dispozici pro všechny návštěvníky veletrhu po celou dobu konání veletrhu zcela zdarma.

Nejenom vybavení interiéru ale i všechny obory stavebnictví

Souběžně s Mezinárodním veletrhem nábytku a interiérového designu MOBITEX probíhají také tradiční Stavební veletrhy Brno, které kromě přehlídky všech oborů stavebnictví přinesou zajímavá poradenská centra, která se budou věnovat nejenom úsporám energií a možnostem jejich financování. Letošní novinkou je ucelená prezentace dřevěných a montovaných staveb na zcela novém veletrhu DSB – Dřevo a stavby Brno, který je jediným, takto zaměřeným veletrhem na Moravě. Další novinkou je pak prezentace oborů zahrada a hobby, které kromě inspirace přinese i vyhrazenou prodejní sekci.

Získejte vstupenku na veletrhu MOBITEX výhodněji!

Využijte on-line registrace na internetu a získejte vstupenku na Mezinárodní veletrh nábytku a interiérového designu za zvýhodněnou cenu! Po vyplnění několika identifikačních otázek Vám bude zasláno elektronické potvrzení registrace, které na registračních pokladnách opravňuje ke koupi vstupenky za zvýhodněnou cenu.

Více informací naleznete na www.mobitex.cz.

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem