Pokud si lámete hlavu, jak rozhýbat, oživit nebo rozproudit zdi ve vaší kuchyni, máme skvělý a poměrně nečekaný tip – vliesové tapety. Pokud tedy vaše srdce prahne po vzoru nebo designovém motivu a kachličky či barevná skla neposkytují dostatečný prostor k vyjádření kýženého stylu, nebojte se sáhnout i po tapetách. Díky jejich vlastnostem s nimi můžete s klidným srdcem vytapetovat téměř kdekoliv

Jaké tapety jsou vhodné i do kuchyně?

Ty vliesové ale rozhodně ano. Vliesové tapety značky BorasTapeter nebo Sandberg se vyrábějí z netkaných materiálů, díky tomu se pyšní velkou odolností, dlouhou životností, stálobarevností, nehořlavostí a v neposlední řadě také jednoduchou aplikací. Směs buničiny a syntetických textilních vláken, která neobsahuje žádné škodliviny ani změkčovače, se osvědčuje i ve výrazně vlhkých prostředích. Je sice tepelně izolační, ale také prodyšná, proto vlivem vlhka nedochází k nežádoucím jevům.

Zdroj: DesignVille.cz

Pro jaký styl se rozhodnout?

Rozhodně doporučujeme postupovat krok za krokem. Vliesové tapety se sice odstraňují stejně snadno jako aplikují, pokud se ale budete řídit následujícími radami, vyhnete se několika omylům. Jako první je jistě radno zamyslet se nad vaším preferovaným stylem a celým vyzněním místnosti.

Zdroj: DesignVille.czNápovědu hledejte u vzorů

Pokud jste spíše minimalista, vydejte se vstříc konejšivým gradientním vzorům s jemnou strukturou, která potěší zejména při blízkém pohledu. Ke stylu francouzského venkova, jemuž typicky dominuje bílý keramický dřez a zdobné úchytky, skvěle sedí zase vzory s květinami nebo výrazným kontrastním opakováním. Zajímavou volbou jsou jistě i geometrické vzory, jejichž vlastnosti umožňují pracovat s prostorem. Velmi neotřelé pojetí vytvoříte také, pokud použijete vzor v kombinaci s liniemi kachliček.

Zdroj: DesignVille.cz

Na odstínu také záleží

Pozornost jistě věnujte také barevné paletě. Kromě klasického spektra mezi teplými a studenými odstíny se nabízí hned několik dalších možností. Můžete odstín tapety sladit se zdmi navazující místnosti a tím celý interiér propojit. Tapeta v sytých barvách s velmi výrazným vzorem také hravě převezme roli hlavního vizuálního bodu místnosti. Je tedy otázkou, zda je tohle vaším záměrem či nikoliv. V druhém případě můžete volit vzory v tlumených odstínech, které nechají vyniknout také vybavení místnosti, na které přirozeně a velmi něžně naváží.

Zdroj: DesignVille.cz

Ať už se rozhodnete pro tapety od BorasTapeter, značky Sandberg nebo Ferm Living, vliesové tapety ani jejich krásné vzory vás jistě nezklamou. Všechny zmíněné značky jsou v nabídce DesignVille, přehledně roztříděné do příslušných kategorií podle vzoru a kolekcí s možností filtrace podle barvy. Jedině tak svůj výběr zúžíte přesně podle potřeby.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem