Pokoj pro baletku a čerstvou studentku gymnázia Anetu se pod rukama dámského designérského týmu Lepeeto proměnil ve funkční a především originální holčičí prostor plný nápaditých detailů...

Pokoj v panelovém domě má něco přes 9 m². Úkolem designérek bylo přizpůsobit ho potřebám čtrnáctileté slečny a jejím koníčkům. Neměla chybět prostorná skříň na oblečení, postel, pracovní stůl a především dostatečně velká knihovna, která se bude po čas studia rozrůstat.

Vzhledem k velikosti pokoje zvolily designérky na stěny a nábytek bílou barvu, čímž docílily prosvětlení prostoru. Nábytek se jim podařilo vybrat v běžné síti obchodů, pouze variabilní úložné boxy, které tvoří alternativu zásuvek k pracovnímu stolu a nočního stolku k posteli, jsou spolu s věšákem vyrobené na míru.

Více článků z rubriky INTERIÉR na www.dumabyt.cz.

Psací stůl plní dvojí funkci – vrchní desku stolu lze používat jako klasický psací stůl, ale jakmile bude Aneta potřebovat notebook, jednoduše zvedne vrchní desku, která zároveň stíní přímému světlu z okna.Atypické prvky dodávají pokoji jedinečnost.

Koberec s vyšším vlasem hází stíny, ve kterých se nějaký ten flíček ztratí, což je výhoda vzhledem k tomu, že v domácnosti bydlí i dva malí psi.Postel s úložným prostorem je zároveň rozkládací, aby u Anety mohla přespat její oblíbená sestřenice či kamarádka. Na první pohled zaujme atypický model psacího stolu, kdy na vrchní desce lze psát a tvořit jako na klasickém stole. V případě, že bude majitelka chtít pracovat na notebooku, zvedne se vrchní deska, která zároveň stíní přímému světlu z okna. Doplňkové barvy béžová, černá a červená jsou použity na široké škále doplňků.

Atypické prvky, jako jsou nohy pracovního stolu obalené červenými stuhami či porcelánové úchytky místo klasických, dodávají pokoji jedinečnost. Nepřehlédnutelným prvkem jsou samolepicí stébla v již zmiňované barevné škále červené, béžové v kombinaci s černou, která zdobí nábytek, stěny, ale třeba i odpadkový koš a notebook. Nechte se inspirovat i vy a polepte si nábytek či stěny.

text: Edita Erbsová, foto: Petr Hrubeš

logo MessengerPoslat Messengerem