Dům od společnosti Atrium voní dřevem a sluncem a nabízí příležitost nerušeně relaxovat na útulné zapuštěné terase. Co víc si – kromě hezkého počasí – přát?

Na obytný prostor navazuje venkovní terasa, kterou kryje přesah střechy a zároveň ji zastiňuje před intenzivním jižním sluncem.Přízemní bezbariérový dům je vystavěn na půdorysu 10,5 x 15 m, má pultovou střechu se sklonem 8° a výšku hřebene 4,7 m. Základní hmota domu je členěna dvěma vloženými venkovními prostory, které fungují jako kryté terasy.

Jednoduché dispoziční uspořádání využívá dělení na část obytnou a na část klidovou s ložnicemi.Celková podlahová plocha domu pro 4–5 osob činí 116 m2 (bez teras). Hlavní vstup je orientován ze severu. Jednoduché dispoziční uspořádání využívá dělení na část obytnou a na část klidovou s ložnicemi.

Celá jižní stěna vytváří zarámovaný výhled do zahrady. Na obytný prostor navazuje venkovní terasa, kterou kryje přesah střechy a zároveň ji zastiňuje před intenzivním jižním sluncem. Ložnicová část je přístupná z obývacího prostoru.

text: www.mujdum.cz, foto: Atrium

logo MessengerPoslat Messengerem