V obci Młynisko si architekt pro sebe stvořil dům s čistým a nadčasovým vzhledem. Velké vnitřní prostory jsou velmi komfortní a naplněné přirozeným světlem. Zvenčí je budova řešena jednoduše a esteticky a jejímu okolí dominuje uklidňující přírodní zeleň. Díky použití moderních trendů vznikl ideální prostor k životu.

Stylová terasová okna

Svislá prosklení domu jsou řešena pomocí exkluzivních fasádních oken FAKRO INNOVIEW. Velkoformátová okna a dveře poskytují nejenom dostatek přirozeného světla do denní zóny, ale také otevírají interiér do krásného okolí domu. Široký výhled do zeleně a soukromé jezírko stírají hranici mezi obytným prostorem a okolní přírodou. Okna FAKRO INNOVIEW díky vysoké kvalitě zpracování zajišťují velmi pohodlné ovládání a komfortní podmínky k bydlení po celý rok. V mnoha místnostech jsou úzká vertikální prosklení, která velmi efektně prosvětlují interiér a skvělé doplňují vkusný design fasády budovy.

Dům s čistým a nadčasovým vzhledem (zdroj: FAKRO)

Svislá okna doplňují garážová vrata ze stejné produktové řady FAKRO INNOVIEW LINE. Stylová a funkční vrata, vyrobena z tepelně izolačních panelů a vybavena řešeními, která zvyšují komfort a provozní bezpečnost, se k tomuto projektu skvělé hodí. Díky použití výrobků z jedné produktové řady bylo dosaženo vysokých estetických vlastností pro celý objekt a také dokonalé elegance.

„Okenní plochy hrají v tomto projektu klíčovou roli. Poté, co se mi s manželkou podařilo najít pozemek našich snů, okamžitě jsem věděl, že dům na něm navržený bude hodně prosklený s ohledem na rozmanitost okolního terénu a krásu dřevin, které se na něm nachází,“ komentuje autor projektu a současně investor, Ing. arch. Łukasz Weirauch.

Dům s čistým a nadčasovým vzhledem (zdroj: FAKRO)

Sladěná střešní okna

Velikost a umístění střešních oken byly zvoleny tak, aby stanovily jakési prodloužení linie fasády domu, vymezené úzkým vertikálním prosklením. Výsledkem je estetický a harmonický styl vnější vrstvy budovy. Barva oken byla rovněž sladěna s celým projektem. Vnější hliníkové oplechování bylo samozřejmě přizpůsobeno barvě střešní krytiny, oproti tomu vnitřní profily jsou v přírodní barvě dřeva a korespondují tak s profily svislých oken a dalšími dřevěnými prvky interiéru. Vnitřek domu má čistý, moderní styl s přirozeným kouzlem dřeva. 

„Neméně důležitým prvkem jsou střešní okna, která dodatečně prosvětlují chodbu a kuchyň. Jsou situovány severně, takže přes ně nikdy neprochází přímé sluneční světlo. Navíc tato okna ve večerních hodinách, kdy je uvnitř rozsvíceno LED osvětlení, efektně doplňují vizuální funkci celého objektu,“ dodává architekt.

Dům s čistým a nadčasovým vzhledem (zdroj: FAKRO)

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem