Již 22. ročník soutěžní přehlídky české architektury se blíží! V letošním roce je do Grand Prix Obce architektů přihlášeno 88 děl. Přehlídka potrvá od 20. května do 14. června ve Veletržním paláci v Praze. Vyhlášení výsledků proběhne zítra 19. května od 19 hodin.

Národní cena za architekturu je soutěžní přehlídka architektonických prací dokončených v uplynulém roce, pořádaná Obcí architektů a Českou komorou architektů. Soutěžní přehlídka je otevřená, zúčastní se jí čeští i zahraniční architekti, projektanti a výtvarníci. Podmínkou je, že dílo je realizováno na území České republiky. 

Více článků z rubriky STAVBA najdete na www.dumabyt.cz.

7 kategorií

Osmaosmdesát přihlášených prací je rozděleno do 7 kategorií: novostavba (24 realizací), rekonstrukce (20), rodinný dům (16 realizací),  urbanismus (1), krajinářská architektura a zahradní tvorba (1), architektonický design, drobná architektura a výtvarné dílo v architektuře (11), interiér (15).

Již v březnu byl mezinárodní odbornou porotou vybrán užší počet projektů. Z těch vzešel ve 2. kole vítěz Grand Prix a některé realizace obdržely čestné uznání.

Mezinárodní odborná porota

László Mikó, Maďarsko, předseda poroty
Isabelle Lomholt, Anglie
Irina Raud, Estonsko
Wlodzimierz Mucha, Polsko
Regina Loukotová, Česká Republika

K vidění i v dalších českých a zahraničních městech

Národní galerie v PrazeVyhlášení výsledků Grand Prix Architektů 2015 proběhne zítra 19. května 2015 od 19 hodin ve Veletržním paláci Národní galerie v PrazeVýstava prací začne 20. května v Národní galerii a následně bude k vidění i v dalších českých a zahraničních městech.

Pro mládež do 18 let, studenty do 26 let a účastníky soutěže je vstupné zdarma, jinak dle standardního vstupného v rámci stálé expozice Veletržního paláce.

text: Tomáš Horáček, foto: www.ngprague.cz

logo MessengerPoslat Messengerem