Pokud plánujete do svého domu umístit krbovou vložku, pamatujte, že žádná kamna se neobejdou bez bezpečného odvodu spalin. Přední výrobce komínových systému, společnost Schiedel, se již několik let specializuje i na výrobu kompatibilních krbových vložek. Od jednoho výrobce tak dostanete ekologická krbová kamna nezávislá na vzduchu z místnosti a kvalitní komín, který je schopen nejen bezpečně odvést spaliny, ale i přivést vzduch potřebný k hoření. Technologie Schiedel si dokáží poradit i s každoročně zpřísňujícími se nároky na utěsnění obálky domu.

Nejrychlejší cesta k krbu, která si rozumí s novostavbami

Vlajková loď společnosti Schiedel, monolitický komínový systém Kingfire, představuje rychlé řešení pro zákazníky, kteří si chtějí užívat komfort sálavého tepla z krbové vložky. Monolitický komínový systém skrývá nejen komínovou vložku, ale i prvotřídní krbová kamna. Tento typ navíc využijí i zákazníci, kteří bojují s prostorem. Monolitický systém Kingfire by navržen právě s ohledem na menší prostory a z obytné plochy ukrojí zhruba polovinu toho, co klasický zděný komín s volně napojenými krbovými kamny. Vyrábí se na míru každé stavbě přímo ve výrobním závodě Schiedel a na stavbu je dovezen vcelku.

Samozřejmostí je přívod vzduchu ke spotřebiči samostatnou šachtou přítomnou v komínovém tělese. Krbová vložka je tak zcela nezávislá na vzduchu z místnosti a její instalace je vhodná i do domů s téměř nulovou spotřebou energie. V současnosti společnost Schiedel nabízí pět typů komínových systémů s integrovanou krbovou vložkou. Zákazníci, kteří se nechtějí potit při štípání dříví si navíc mohou zvolit alternativu vhodnou zejména do husté městské zástavby. Krbovou vložku na plyn Kingfire GAS, jejíž věrně vypadající plameny nerozeznáte od tradiční varianty na dřevo.

NOVINKA Scheidel SARGAS

 Lehký nerezový komín s kompatibilním krbem pro snadnou instalaci

Jinou variantu se stejným cílem jednoho ladícího celku představují lehké nerezové komíny s kompatibilní krbovou vložkou. Tyto typy lze instalovat i do zaběhnutých domácností. Prémiovou variantu představují moderní ekologická krbová kamna Sirius přímo napojená na hladký komínový systém Permeter Smooth Air. I tento model má na rozdíl od běžných lehkých nerezových komínových systémů zajištěn přísun vzduchu potřebného k hoření přímo průduchem komína. Je tak zcela nezávislý na vzduchu z místnosti. Toto je v moderních utěsněných domech naprosto zásadní. Velkou výhodou je i triple-air konektivita, neboli trojí možnost napojení spalovacího vzduchu ke spotřebiči. Vysoká účinnost spalování, nízké emise, snadná instalace i ovládání jsou samozřejmostí.

NOVINKA Schiedel MIMAS

Poptávka po alternativních zdrojích tepla stoupá

Těsně před začátkem topné sezóny navíc Schiedel rozšířil své portfolio o dvě nové cenově výhodné varianty, Schiedel SARGAS a MIMAS, které mají za cíl pokrýt poptávku po alternativních zdrojích tepla. Jejich vysoká kvalita zpracování ale nepředstavuje ekologické riziko jako některé levné a necertifikované varianty. Obě novinky vzhledově vycházejí z předchozího modelu SIRIUS a to zejména přímým napojením krbové vložky na komínové těleso. Tím jsou minimalizovány nároky na prostor. Odvod spalin je zajištěn stejně jako u varianty SIRIUS komínovým tělesem Permeter Smooth Air, které rovněž zajišťuje přívod vzduchu potřebného k hoření. Svým zpracováním vyhovují současným standardům výstavby.

Schiedel SIRIUS

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem