Ponořit se do vyhřáté vody celoročního bazénu swim spa vám udělá dobře na těle i na duši. A navíc můžete relax spojit i s aktivním sportovním vyžitím. Celoroční využití a zábava pro celou rodinu – to jsou hlavní benefity, které mluví ve prospěch swim spa. A právě tyto produkty jsou nyní celosvětovým hitem. Může za to jejich nenáročnost co do prostoru, který vyžadují, nízká spotřeba vody i energetická úspornost.

Tyto faktory byly rozhodující i pro pana Petra, který si postavil dřevostavbu na jižním předměstí jednoho z krajských měst, v těsné blízkosti lesa. Architekt původně navrhl do závětří zahrady venkovní vířivku, po důkladné úvaze ale padla volba právě na větší a univerzálnější swim spa od firmy USSPA. Mimo jiné proto, že Petr dopředu myslel i na to, aby se tam mohla v budoucnu vydovádět i vnoučata.

„Swim spa splňovala i naše požadavky na funkční a nenápadné zakrytí, nechtěli jsme žádné ohyzdné zastřešení, které mívají bazény. Máme tak tlačítko na otevření a zakrytí, tedy maximálně pohodlné ovládání,“ popisuje majitel, proč se rozhodl pro model Swim Spa XL v kombinaci s automatickým termokrytem ACS.

Nová swim spa je plně zabudovaná do dřevěné terasy, která v horní části svažitého pozemku navazuje na druhou stavbu na zahradě. Tou je nízkoenergetická modulová dřevostavba od firmy Freedomky, kterou majitel využívá jako technický a hospodářský objekt. Pro Petra bylo důležité skloubit stavbu, terasu, celoroční bazén i odpočinkovou zónu se sezením tak, aby vzniklo příjemné závětří, které by na sebe materiálově i funkčně navazovalo.

Foto: Pavel Juřík, Swim Spa XL

Místo v severní části pozemku bylo na swim spa jako stvořené. „Je to část zahrady, která je skrytá pohledům z ulice a splňuje naše požadavky na soukromí,“ pochvaluje si Petr. Jeho představy pomohl zrealizovat renomovaný zahradní architekt Tomáš Jiránek, který projekt pojal jako wellness zahradu.

Swim spa využívala celá rodina již druhou sezónu, takže majitel již může hodnotit s větším odstupem. Petr si cení zejména toho, že swim spa může využívat celoročně a všichni se tak mohou koupat či plavat nejen v létě, ale i v zimě. „V horkých dnech jsme si ho užili opravdu vrchovatě. To samé platí Foto: Pavel Juřík, Swim Spa XL ale například také o vánočních svátcích,“ zdůrazňuje Petr, podle nějž prakticky není týdne, kdy by celoroční bazén nikdo nepoužíval. Pochvaluje si především jednoduchost provozu – ostatně i to byl jeden z požadavků, který na swim spa měli.

Do budoucna zvažuje, že by sousední freedomek osadil fotovoltaickými panely, které by pomohly ještě snížit spotřebu energie. Svým způsobem by to i posílilo pocit nezávislosti a dokonalého soukromí, který si Petr s celou rodinou užívá v relaxační části své zahrady.

Redakce

logo MessengerPoslat Messengerem