Přivřete oči. Je léto, slunce pálí a v domě je k zalknutí. Ale vám stačí udělat pár kroků a noříte se do chladivé, křišťálově čisté vody. Vedle s manželkou řádí nadšené děti. Stačí několik temp a únava i starosti okolního světa jsou vám ukradené. Konečně máte vlastní bazén!

Jenomže ona už pomalu končí zima. A o koupání na zahradě zatím jenom sníte. Je to ovšem chyba, protože právě nyní je nejvyšší čas začít své sny měnit na realitu. Bazén si teď můžete v klidu vybrat, koupit, a navíc budete mít dostatek času i na jeho instalaci a zprovoznění, abyste hned od prvních teplých dnů mohli odstartovat svou první parádní koupací sezonu.

Nekrmte krokodýla

Rodinný bazén je samozřejmě investicí, kterou člověk dělá jednou, možná dvakrát za život, a řádně ji promýšlí. Jenže v době, kdy drsná inflace požírá úspory jak hladový krokodýl, je nějaké otálení a sezení na penězích velký nerozum. Myslí si to zkušená realitní poradkyně Eva Hanáková a upozorňuje, že hodnota domu se zapuštěným bazénem vyskočí běžně až o 15 procent, nezávisle na tom, kolik samotný bazén stál. „Dosáhnete dvojího efektu. Zachráníte úspory, a ještě je výrazně zhodnotíte,“ říká Hanáková.

Reference napoví

Prvním krokem na cestě k vlastnímu báječnému koupališti je výběr dodavatele bazénu. Oslovit bychom měli renomovanou společnost, která má v oboru dlouholeté zkušenosti a která se může prokázat řadou úspěšných realizací a referencemi od zákazníků. Lidé mívají tendenci vybírat bazén jen podle estetického dojmu. Ale konečnou volbu by měli rozhodně konzultovat se zkušenými odborníky. Proč?

„Při výběru zapuštěného bazénu je důležité brát ohled i na velikost a členitost zahrady, na geologické podloží i třeba na možný výskyt spodní vody,“ vysvětluje Bohdan Bláha z Mountfieldu, společnosti, která je s desítkami tisíc realizací a nadstandardními službami už více jak třicet let stálicí na českém bazénovém trhu. Možná to zní trochu složitě, ale prý není potřeba se čehokoliv bát.

Foto: Mountfield

Profíci poradí

„V každé z našich 58 prodejen máme speciálně vyškolené profesionály, kteří se zájemcům o bazén osobně věnují. Především vám podrobně představí celou naši nabídku a přednosti jednotlivých konstrukčních řešení. Včetně například rozmístění schodišť a relaxačních zón, povrchové úpravy stěn a jejich barvy i dekoru. Proberete také možnosti dopravy, uložení i estetického propojení bazénu se zahradou a domem. A především od něho dostanete ucelenou a nezávaznou nabídku zvoleného bazénu včetně výbavy, dopravy a montáže. Naši lidé vás provedou celým procesem a zůstanou vám nablízku s pomocí nebo radou i v dalších letech, kdy budete bazén používat,“ dodává Bohdan Bláha z Mountfieldu.

Jaký bazén zvolit?

Na to asi není univerzální odpověď. Možností je víc, v nabídce je totiž hned několik základních typů bazénů, které se liší po konstrukční stránce, technologií výroby i použitými materiály. Na českém trhu jsou k dostání bazény z keramických a sklokompozitních materiálů s mimořádně dlouhou životností. Velmi žádané jsou bazény stavebnicové, které tvoří speciální panely a sestavují se až na zahradě. Díky tomu nabízejí značnou variabilitu, takže lze vytvořit bazén doslova na míru. Jsou tedy dobrou volbou i pro umístění na zahrady se ztíženým přístupem nebo do interiéru. A velmi oblíbené jsou i skeletové bazény.

Nezapomeňte, že ke svému vysněnému rodinnému bazénu si můžete hned nebo časem nechat instalovat také zastřešení, které umí koupací sezonu prodloužit až na sedm měsíců v roce. Oblíbenou doplňkovou výbavou jsou také plavecké protiproudy a vysoce efektivní tepelná čerpadla na ohřev bazénové vody.

Kategorie luxusních bazénů

Skeletový Caribic – žhavá novinka letošního roku

Bazény ze speciálního materiálu Polystone mají těleso s masivním žebrováním a kompozitními výztuhami po celém obvodu. Již z výroby je osazeno LED osvětlením a skimmerem. Volitelné rohové nebo čelní schodiště.

Skeletový bazén Caribic, model Barbados

Stavebnicový Mercury – nejžádanější luxusní bazény

Řada bazénů s unikátním stavebnicovým systémem ocelových panelů. Ten umožňuje realizaci bazénu na míru o velikosti až 20 x 10 m a také volbu rovného nebo profilovaného dna.

Stavebnicový bazén Mercury, model Porto

Sklokompozitní Coral 

Bazény s konstrukcí ze sklokompozitního materiálu Glassrock s vrstvami vinylesterových a polyesterových pryskyřic se zesílenými skelnými výztuhami.

Sklokompozitní bazén Coral, model Hit

Keramický Compact

Moderní a vysoce odolné keramické bazény ze špičkových materiálů se speciálními barvami s 3D efektem, které dodávají vodě jas a třpyt.

Keramický bazén Compact, model Ametyst

Více na www.mountfield.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem