Pořádně se vyspat je základní potřeba každého z nás. Co když ale večer bojujete s usínáním nebo se co chvíli budíte? Přinášíme vám tip, jak s okamžitými výsledky zkvalitníte svůj spánek.

Venkovní rolety jako doplněk exteriéru vašeho domu či bytu vám bude užitečné i jindy než za slunečného dne. Pokud v noci špatně spíte nebo se hodiny jen převalujete sem a tam, může to být právě stínění, které vám pomůže znovu najít klidný a hluboký odpočinek.

Dopřejte si pořádnou tmu

Tma je pro lidské zdraví zcela nezbytná. Se západem slunce a ubýváním světla se začne v těle tvořit hormon spánku, melatonin. A díky němu se tělo připravuje na odpočinek: uvolní se nám svaly, klesne teplota těla a klasicky se začneme cítit ospalí.

Pokud vám však svítí po celou noc do ložnice pouliční lampy, tvorba tohoto hormonu se snižuje. To v praxi znamená, že nemůžete pořádně usnout nebo se ustavičně probouzíte. Řešením je samozřejmě pořádně zastínit okna, avšak ne všechny závěsy či žaluzie to dokáží opravdu efektivně. Venkovní rolety Minirol se vyrábí z do sebe uzamykatelných lamel, čímž jakoukoliv místnost kompletně zatemní. A vy můžete konečně spát jako miminko.

Vytvořte si v ložnici ticho

Hluk a spánek? To rozhodně nejde dohromady. Když spíte, měli byste mít v místnosti klid. Jenže jak ho zajistit, pokud bydlíte v centru města, naproti nádraží či poblíž silnice? Budí-li vás tento hlasitý ruch pravidelně během noci, je na čase s tím něco udělat. Nevyspání totiž značně zhoršuje nejen naši náladu, ale ovlivňuje i náš imunitní systém či zvyšuje míru stresu.

A jediným řešením nemusí být jen klasické špunty do uší. I tady vám může pomoci venkovní stínění. Kromě pořádné tmy rolety poskytují i úlevu od nadměrného hluku. Díky izolačnímu materiálu, který je součástí výplně lamel, dokáží rolety v oknech odhlučnit celou místnost.

Předokenní rolety (zdroj: Minirol)

Zajistěte pocit bezpečí a soukromí

Věděli jste, že většina zlodějů přichází balkonovými dveřmi či okny?

A téměř 50 % pokusů o vloupání zmaří právě venkovní rolety. Kdo by se totiž chtěl dlouze dobývat do zabezpečeného domu, když hned soused vedle nechal okna otevřená na ventilaci? Venkovní stínění sice nepatří mezi bezpečnostní prvky domu, ale v zamčené poloze vytvoří pevnou a odolnou překážku.

Elektricky ovládané venkovní rolety navíc můžete napojit na chytrou domácnost a ovládat jejich pohyb, i když zrovna nejste doma. Nikdo tak nepozná, že si zrovna užíváte na dovolené někde na pláži.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem