Kdo poznal, jaké to je žít s venkovním stíněním, už nechce jinak. Jeho pořízení s sebou nese i otázku, jak dlouho vám vydrží naplno spolehlivě sloužit.

Máte i vy ve svém domě či bytě venkovní stínění, nebo tuto možnost zrovna řešíte? Pak nám jistě dáte za pravdu, že je to záležitost delšího rozhodování a promýšlení. Když už totiž člověk jednou investuje, tak chce, aby mu produkt vydržel co nejdéle.

Pro začátek pár základních informací: screenové rolety jsou druhým nejčastějším typem venkovního stínění. Není proto nijak neobvyklé, že se s nimi setkáte na zahradě u přátel či v oknech místního úřadu. Nespornou výhodou screenových clon je průsvitnost. Na rozdíl od venkovních rolet totiž i skrze zatažené screeny vidíte ven a můžete si užívat přísun čerstvého vzduchu.

Materiál se postará o výdrž

Screenové clony se obvykle vyrábí ze syntetické textilie – konkrétně ze skelných či polyesterových vláken, která jsou pro větší pevnost ještě potažena PVC vrstvou. Právě volba tohoto materiálu vás může uklidnit. Díky němu se screeny stávají velmi pevné a odolné, a to i v případě, že čelí prudkému slunci, silnému dešti či větru až o síle 90 km/h. Navzdory náročným podmínkám si stále udržují svůj tvar i po několika letech. Někteří výrobci, jako například společnost BUILDING Shutter Systems, vyrábějící stínící techniku pod značkou Minirol, znají kvalitu svých výrobků natolik, že zákazníkům nabízí až pětiletou záruku na koupi screenových clon.

Screenové clony se obvykle vyrábí ze syntetické textilie – konkrétně ze skelných či polyesterových vláken, která jsou pro větší pevnost ještě potažena PVC vrstvou. Díky tomuto materiálu se screeny stávají velmi pevné a odolné, a to i v případě, že čelí prudkému slunci, silnému dešti či větru až o síle 90 km/h (zdroj: Minirol)

Vyblednutí nehrozí

„A nevyblednou mi ty rolety hned?“ – to je jedna z nejčastějších otázek, kterou výrobci venkovního stínění od zákazníků dostávají. Odolný materiál a kvalitní nátěr textilie tvoří silný pár, jehož celistvost nenaruší ani každodenní vystavení po barvách prahnoucím paprskům. Výhodu mají v tomto případě výrobci, kteří se mohou pyšnit vlastní práškovou lakovnou – díky tomu se mohou zaměřit na barevný nátěr clon se vší pečlivostí.

Teď už víte, že screenové rolety jsou v domácnosti velmi užitečným doplňkem. Díky pevnému materiálu vydrží pracovat dlouhá léta bez přestání a zároveň u toho vypadat stále k světu.

Odolný materiál a kvalitní nátěr textilie tvoří silný pár, jehož celistvost nenaruší ani každodenní vystavení po barvách prahnoucím paprskům (zdroj: Minirol)

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem