Výrobní proces a přidávání různých příměsí může ovlivnit charakter a vlastnosti interiérových a vůbec barev obecně. Anti alergenní i tepelně izolační barvy skutečně existují.

Např. vodou ředitelná silikátová malířská barva JUPOL Bio Silicate je vyrobená na bázi draselného vodního skla a oproti běžným barvám se vyznačuje absencí biocidů, které mohou u osob citlivých na konzervační látky vyvolávat alergické reakce. Barva má rovněž mimořádně nízký obsah těkavých organických látek, neobsahuje změkčovadla ani těžké kovy, je tedy šetrná nejenom k lidskému zdraví, ale i k životnímu prostředí. Vysoká hodnota pH zajišťuje přirozenou ochranu proti plísním. Je nutné podotknout, že pro alergiky je vhodný pouze bílý (nijak netónovaný) odstín. 

Jupol Bio Silicate

Naproti tomu tepelně izolační malířská barva JUPOL Thermo obsahuje speciální tepelně izolační plnivo (duté polymerní mikrokuličky), které v celé ploše vytváří tepelnou bariéru, zajišťující příjemnější pocit tepelné pohody než klasické malířské barvy. Tepelně izolační barva snižuje pravděpodobnost kondenzace vodních par na povrchu zdiva a snižuje riziko vzniku plísní.

I takto speciálně zaměřené barvy mají vysokou krycí schopnost, paropropustnost a jsou odolné i proti mokrému oděru, jsou tedy omyvatelné roztoky běžných čisticích prostředků pro domácnost a snadno se tak udržují.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem