Představte si krásu podlahy z masivního dřeva, která se snoubí s naprosto neuvěřitelnou odolností a zcela originálním vzhledem. Průsečíkem všech těchto výjimečných vlastností je interiérová špalíková podlaha.

Interiérová špalíková podlahaDřevěná špalíková dlažba byla původně využívána v průjezdech a nádvořích hradů a zámků. Následně se pro své skvělé vlastnosti rozšířila i do stájí, hospodářských budov, výrobních objektů či jako dlažba pouliční. Pro interiérové použití se však ve své naturální podobě nedala použít. Společnost SILVEKO se proto rozhodla najít způsob, jak přenést výhody venkovní špalíkové dlažby do interiéru. Tato smělá myšlenka vedla ke vzniku unikátní špalíkové parketové lamely z kolmo řezaného dřeva.

Široký rozsah použití

Díky kolmému řezu dřeva je podlaha velice odolná a ve své životnosti se vyrovná i keramické dlažbě. Lze ji použít nejen do libovolných místností vašeho domova, ale i do průmyslových, komerčních a veřejných prostor, jako jsou obchodní centra, kavárny, hotely, restaurace nebo knihovny. Podlahy z kolmo řezaných špalíků navíc vypadají velmi luxusně! Lidská fantazie dovoluje vyrábět z dřevěných kostek prakticky cokoliv. Lamely je možné využít také jako dekorační prvek, například pro obložení stěn. Nespornou výhodou je výrazné zlepšení akustického útlumu při použití různé výšky kostek u obkladů. Lamely z dřevěných kostek vám pomohou splnit i vaše představy o originálním nábytku, jako je např. jídelní či konferenční stolek, skříňka nebo postel.

Interiérová špalíková podlahaPokládka dřevěných bloků v lamelách

Při vývoji nové podlahové krytiny bylo nutné dbát na snadnou a rychlou pokládku. Exteriérová špalíková dlažba se pokládá po jednotlivých kusech s pravidelnou distancí. Také interiérovou špalíkovou podlahu by bylo možné instalovat po jednotlivých špalících, avšak zde jsou distance mezi bloky nežádoucím jevem, proto je vhodnější zvolit instalaci po větších dílcích při zajištění vysoké přesnosti výroby.

Pravidla pokládky

Samotná pokládka špalíkové parketové lamely není nikterak náročná. Vhodným podkladem je hladký, rovný beton nebo dřevěný podklad z OSB desek, zbavený nečistot. Parketové lamely se umístí do vybraného interiéru, s optimální vlhkostí a teplotou, alespoň 48 hodin před vlastní pokládkou. Díky kolmému řezu je dosaženo i menšího rozpínání. Jednotlivé lamely se na sebe napojují systémem pero – drážka a přilepí se k podkladu. U celistvé řady není patrné napojení jednotlivých lamel, podlaha skutečně vypadá jako ze samostatně umístěných špalíků. Položená podlaha se zbrousí, vytmelí a pro dokonalý vzhled a ochranu ošetří přírodním nátěrem na bázi oleje nebo vosku, který zvýrazní prokreslení letokruhů.

Stálý vzhled s minimálním úsilím

Interiérová špalíková podlahaRozměr jedné špalíkové lamely je ve standardu 600 x 80 mm, u prémiového typu 600 x 100 mm, výška parkety se pohybuje od 17 do 25 mm. I minimální výška dovoluje parketu až 6x zbrousit a obnovovat její originální vzhled. Lamela je vhodná i pro podlahové vytápění. Udržování je, jako u každé dřevěné podlahy, velmi snadné, nevyžaduje žádné zvláštní zacházení. Úplně stačí běžné zametání, vysávání či vytírání.

Poznejte krásu dřeva

Dřevěná dlažba se může stát originálním doplňkem vašeho domova, který vnese do vašeho života kus přírody. Každý kus je originál, který dává vyniknout letokruhům kmene, z něhož pochází. Interiérová špalíková podlaha zachovává tradici obnovitelného výrobku, odhaluje prostou krásu dřeva a mění ji do podoby nejexkluzivnější interiérové podlahy, která je v současnosti k dispozici.

Kontakt

www.silveko.cz
www.top-design.cz

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem