Bílé dveře stále drží prim při zařizování interiérů. Bílá barva dveří patří mezi nejvíce žádanou nejen do novostaveb, ale i pro rekonstrukce domů a bytů. Není se čemu divit. Snadná kombinovatelnost s ostatními barvami, dekory dřeva, stylem nábytku, možnost splynutí s bílou stěnou, nebo naopak zvýraznění dveří jako architektonického prvku, posouvá bílou barvu do popředí.

Bílé dveře Clara Masonite Vertika s úzkým prosklením s černým rámečkemPodle vzorníku barev RAL si zájemce u některých výrobců dveří může vybrat teplý nebo studený odstín bílé, který odpovídá intenzitě přirozeného světla v místnosti a také jejímu účelu. Lakované bílé dveře jsou nadčasové, elegantní a univerzální. Podklad, na který se barva nanáší, musí být alespoň 2x kvalitně vybroušen, aby byla finální vrstva laku hladká. Míra lesku také určuje, jak náročná bude údržba a jak snadno zůstanou na dveřním křídle stopy po provozu. Dobrou volbou je kvalitní polomatný lak, který vytvoří hezký vzhled, a přitom odolá běžnému užívání.

Bílé dveře se umí přizpůsobit každému architektonickému stylu. Podle toho, jaká se zvolí míra prosklení, druhy lišt, způsob profilování, hliníkové doplňky a kování, se vytvoří individuální dveře pro každou domácnost.

Novým trendem je využití kontrastu bílé a černé. U dveří Clara českého výrobce Masonite je možné kombinovat černé doplňky, posuvné lišty, rámečky a kování s bílými lakovanými dveřmi. Dveře Clara jsou 3x broušeny, se 3 vrstvami bílého laku a finálně vytvrzeny UV světlem. Lakovaný povrch je tedy velmi hladký a také se zvýšenou odolností. Černé, bílé i hliníkové zasklívací rámečky jsou vlepovány bez použití hřebíčků, nic tedy neruší krásu laku.

Bílý rámeček prosklení je vlepen bez hřebíčků (dveře Clara Masonite)Černý rámeček prosklení je vlepen bez hřebíčků (dveře Clara Masonite)

Plášť dveří je buď hladký nebo profilovaný s nalisovanými tenkými liniemi různých tvarů. Profilování může být svislé nebo vodorovné, případně tvořit čtverce či obdélníky. Lze ho kombinovat i s rozdílným umístěním prosklení a různými druhy rámečku, například dveře Clara s vodorovným profilováním a úzkým prosklením s černým rámečkem.

Sestavit si vlastní, originální sadu dveří je možné v on-line konfigurátoru nebo v 21 vzorkových prodejnách v ČR a v 7 na Slovensku.

Černá matná lišta pro posuvný systém s bílými dveřmi Clara Linea doplněno o prosklení s černým orámováním a černými mušlemi

www.masonite.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem