Pokud řešíte radiátor pro vytápění koupelny, WC nebo technických místností, podívejte se na řadu KORALUX od českého výrobce KORADO. Radiátory vyrábí v České Třebové už více než 50 let a kvalitu jejich výrobků už prověřily desítky tisíc zákazníků po celém světě.

Koupelnový žebřík je v rámci otopné soustavy už jakousi klasikou, kterou volí do svého domu či bytu většina stavebníků. I v případě, že samotný objekt nemá teplovodní otopnou soustavu, lze počítat s elektrickou variantou tohoto tělesa. Hodí se samozřejmě pro teplovodní systémy ústředního vytápění s nuceným i samotížným oběhem.  Při výběru je důležité zvolit správnou velikost a tedy i výkonovou řadu. Vždy je dobré poradit se s odborníkem nebo s výrobcem. Často se stává, že zákazník se rozhoduje jen podle designu, nicméně někdy méně, znamená více.

Klasika v podobě lineárního či zaobleného žebříku, oproti designovým šikmým profilům, je často tou praktičtější volbou a vždy splní, co se od něj očekává. Konkrétně lze tedy vybírat v rovném provedení KORALUX LINEAR, v prohnuté variantě KORALUX RONDO či v jednostranném provedení KORALUX NEO. To jsou ovšem jen modelové řady, jednotlivých modelů je na výběr mnohem více a to v různých rozměrech s širokou škálou výkonů.

KORALUX LINEAR CLASSIC – M

Koupelnové žebříky KORALUX můžete zapojit nejen na klasickou otopnou soustavu, ale vyrábějí se i jako samostatná přímotopná elektrická tělesa. Využijete je tedy i tehdy, když nechcete zasahovat do otopné soustavy. Výhodu elektrického připojení oceníte při rekonstrukci, pokud si nechcete vysekat obklady, ale jen připojit žebřík. Elektrická přímotopná otopná tělesa vychází z klasických koupelnových těles, nicméně jako zdroj tepla využívají pouze elektrickou topnou tyč a nepotřebují tak ke svému provozu běžnou teplovodní soustavu. Tato přímotopná tělesa jsou hermeticky uzavřena a z výroby naplněna nemrznoucí směsí, naředěnou pro vnější podmínky do -10°C. Po zakoupení stačí provést montáž a zapojit do elektřiny. 

Pokud už máte klasický koupelnový žebřík, který je napojený na otopnou soustavu, ale rádi byste ho využívali i v létě, kdy máte soustavu vypnutou, lze jej dovybavit elektrickou topnou tyčí, umístěnou zespodu do jednoho ze dvou vertikálních rozvodných profilů. Toto provedení nazýváme termínem „kombinované vytápění“, tedy jak připojením na běžnou teplovodní soustavu, tak možnost provozovat těleso pouze na elektřinu. Instalace elektrické topné tyče, z hlediska mechanické montáže, podle přiloženého návodu není nijak složitá, přesto doporučujeme ponechat montáž na odborníkovi.

KORALUX RONDO MAX-M s prostorovým uchycením

Odlišná situace nastává u elektroinstalace, kterou smí provádět pouze osoba s požadovanou a platnou odbornou způsobilostí. Všechna trubková otopná tělesa KORALUX, která jsou připojena na otopnou teplovodní soustavu, lze doplnit elektrickým topným tělesem bez integrovaného regulátoru teploty nebo s integrovaným regulátorem teploty.

Pokud kromě technické stránky řešíte i design, podívejte se na KORALUX NEO. Jedná se o designový radiátor se spojnicí pouze po jedné straně. Žebřík lze tedy instalovat dle potřeby na pravou či levou stranu. Disponuje jednostranným pravým nebo levým spodním připojením. Výkony nabízí srovnatelné se standardní řadou KORALUX, stejně tak i lakování v téměř 200 odstínech RAL vč. nevšední matné černé. Originální příslušenství ve formě sušáků a věšáků z řady KORALUX lze použít i k této novince.

Všechna tělesa KORALUX disponují nejen uchycením ke stěně, ale také méně obvyklým prostorovým uchycením díky stěnovým konzolám. Získáte tím praktickou příčku, kterou opticky oddělíte například prostor toalety. Na tělesa je značkou KORADO standardně dávána záruka 5 let.

Vše na koupelny.korado.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem