Milovníci karlovarského bylinného likéru si vybrali již čtvrtou skleničku, která bude vyrobena speciálně pro Becherovku Original. Ve veřejném hlasování zvítězil návrh od českého designéra Adama Turečka. Vítězná likérová sklenička bude vyrobena v České republice a objeví se na trhu v polovině letošního roku.

Pohár Českých designérů vyhrál Tureček.

Adam Tureček

Absolvent Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze se pravidelně od roku 2006 účastní českých i zahraničních výstav. V roce 2011 se stal vítězem národního kola mezinárodních cen EDIDA (Elle Deco International Design Awards) v kategorii nábytku. Momentálně je členem studia AAKKFOREVER.

Veřejnost letos vybírala z pěti finálových návrhů skleniček. Svou přízeň museli rozložit mezi tyto designéry a jejich návrhy: Jaroslav Bejvl, Tomáš Hovorka, Ladislav Průcha, Martin Přibík a Adam Tureček. Celkem bylo v soutěži uděleno 11 296 hlasů a vítěz, Adam Tureček, získal 3073 hlasů. Na druhém místě se umístil Ladislav Průcha (2827 hlasů) a třetí místo obsadil Martin Přibík (1888 hlasů).

2. místo

3. místo

Na druhém místě se umístil Ladislav Průcha (2827 hlasů). Třetí místo obsadil Martin Přibík (1888 hlasů).

„Mým cílem bylo vytvořit takovou likérovou skleničku, se kterou bych se nebál bouchnout o stůl, a zároveň by v sobě nesla jemnost a hořkost, jež jsou dvě příznačné vlastnosti pro chuť Becherovky Original,“ popsal Adam Tureček svou inspiraci při navrhování skleničky. Cenou pro vítěze 4. ročníku soutěže byla odměna v podobě šeku na 50 000 Kč a skleněný pohár, jehož autorem je Marcel Mochal ze studia LLEV, vítěz 1. ročníku soutěže.

„Jsem si jistý, že tato likérová sklenička úspěšně rozšíří řadu vítězných skleniček z předchozích kol a stane se sběratelským kouskem pro příznivce Becherovky Original a designu. Sklenička se bude opět vyrábět v české sklárně. Tentokrát bude vyrobena v poděbradské sklárně Crystal BOHEMIA, a.s. v počtu několika desítek tisíc kusů,“ řekl Marek Grabovský, brand manažer Becherovky Original.

O soutěži Becherovka – Pohár českých designérů:

Soutěž Becherovka – Pohár českých designérů je organizována značkou Becherovka Original již od roku 2009. Cílem této soutěže je vyzdvihnout tradici dvou ikon českého průmyslu – sklářství a karlovarského bylinného likéru. V průběhu soutěže designéři navrhují podobu nové likérové skleničky a veřejnost vybírá prostřednictvím hlasování z finálových návrhů novou skleničku, která je následně vyrobena a uvedena na trh jako příbal k 1l lahvi Becherovka Original.

Soutěž Becherovka – Pohár českých designérů je pořádána již čtvrtým rokem a je oblíbena nejen mezi veřejností, ale hlavně mezi designéry, kteří se do letošního ročníku přihlásili s rekordním počtem 172 návrhů.

Více informací o soutěži na www.becherovka.cz.

Kontakt

Facebook Becherovka Original a Youtube BecherovkaCR

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem