Novým přírůstkem do řady jednotek Panasonic s nízkým statickým tlakem pro skrytou instalaci je 5kW model přinášející možnost snížit účty za elektřinu a zároveň přispět k ochraně životního prostředí. Tato nová kanálová jednotka je určena pro instalaci do rezidenčních i kancelářských budov, maloobchodů nebo restaurací.

Panasonic představuje novou 5kW kanálovou jednotku

  • Vynikající SEER a SCOP A/A+

  • Vysoká celoroční účinnost

  • Externí/vnější statický tlak 65 Pa

  • Nízký hluk vnitřní i vnější jednotky

  • Může být instalována na původní potrubí pro chladivo R22

  • Eco mód až pro 20% energetickou úspornost

  • Jednoduchá instalace a údržba

Nová kanálová jednotka, rozšiřující řadu s nízkým statickým tlakem pro skrytou instalaci, poskytuje vysokou sezónní účinnost při vytápění a chlazení, přičemž přináší významné celoroční úspory. Nízká spotřeba v pohotovostním režimu 0,001 kW/h zajistila jednotce hodnocení SEER i SCOP kategorie A+.

Možnost měnit rychlost otáčení kompresoru

S využitím vlastní technologie invertoru Panasonic, mají tyto jednotky možnost měnit rychlost otáčení kompresoru. To znamená, že pro udržování stálé teploty v místnosti je potřeba méně energie, ale požadavky na jejich zvýšení či snížení jsou prováděny okamžitě a s kratším výsledným časem, než u běžných řešení.

5 kW kanálová jednotka v interiéru

Představená kanálová jednotka pracuje s vnějším statickým tlakem 65 Pa, což ve výsledku přináší možnost použití delšího potrubí a větší proudění vzduchu. Tím je zajištěno i flexibilnější řešení instalace. Větší kapacita topného a chladicího systému přispívá k efektivnějšímu provozu s nižšími náklady a prodlužuje životnost zařízení.

Vnitřní a venkovní jednotky patří mezi nejtišší v nabídce značky Panasonic, kdy venkovní jednotky jsou dokonce nejtišší mezi současnými komerčními řadami Panasonic. Vnější jednotka dosahuje hladiny akustického tlaku pouhých 47 dB, vnitřní pak 27 dB, což je činí ideálními pro instalaci v domácnostech nebo v kancelářích.

Snadno použitelný týdenní časovač

Vnitřní jednotka nabídne rovněž snadno použitelný týdenní časovač s až 6 denními nastaveními a možnost ovládat systém dálkovým ovladačem i přes internetové rozhraní. Umožňuje i připojení na systémy řízení budov přes protokoly jako IntesisHome, KNX, EnOcean a Modbus.Vnitřní jednotka nabídne rovněž snadno použitelný týdenní časovač s až 6 denními nastaveními a možnost ovládat systém dálkovým ovladačem i přes internetové rozhraní. Umožňuje i připojení na systémy řízení budov přes protokoly jako IntesisHome, KNX, EnOcean a Modbus.

„Naším cílem je nabídnout variabilní systém, který bude schopný splnit náročné požadavky instalačních firem i našich koncových zákazníků při realizaci jejich projektů,“ říká Jakub Šachl, Product and Key Account Manager Panasonic CZ. „Snadnost instalace umožňuje dokončit celý projekt mnohem rychleji, než s jinými systémy. Nízká hladina hluku a možnosti úspory energie jsou zároveň klíčovými vlastnostmi z hlediska koncového uživatele.”

Více informací na www.aircon.panasonic.eu.

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem