Přestěhovali jste se do staršího bytu, který potřebuje opravit nebo vás už nebaví interiér a hledáte změnu? Rekonstrukce není žádná sranda, a proto přinášíme několik tipů, jak se do toho vrhnout se 100% jistotou.

1. Důkladně plánujte i měřte

Nejdůležitější částí rekonstrukce je předem připravený plán. Tím ale nemyslíme jenom hrubý návrh činností, které vás čekají, ale důsledné promyšlení všech prací a úprav. Které místnosti rekonstrukce zasáhne? Jaký materiál a kolik ho budete potřebovat? Víte, na kolik vás přestavba vyjde? Na to všechno potřebujete znát odpovědi před tím, než se pustíte do práce. A tím to nekončí. Zjistěte si všechny rozměry, které k stavební úpravě potřebujete – budou potřeba při počítání materiálů. Pokud vás čeká rekonstrukce celé domácnosti, promyslete si v jakém pořadí budete místnosti rekonstruovat.

2. Investujte do kvalitních materiálů

Láká vás ušetřit za materiály, které nejdou na první pohled vidět? Ať už jde o lepidla, tmely nebo hydroizolaci, věřte, že výběr levné nekvalitní stavební chemie se brzy nejen prodraží, ale přidá vám i spoustu starostí. Pokud předěláváte koupelnu, určitě si dejte obzvlášť záležet při výběru hydroizolace. V podmínkách s vyšší vlhkostí je důležité myslet na kvalitu i odolnost materiálu, proto doporučujeme rychle schnoucí stěrku Mapegum WPS. Všeobecně platí, že základem úspěšné rekonstrukce a následně 100% funkční domácnosti je právě stavební chemie. Dejte na doporučení profíků a vsaďte na kvalitu produktů MAPEI, které používají řemeslníci po celém světě už přes 80 let.

S produkty MAPEI budou chtít pomáhat všichni členové domácnosti (zdroj: MAPEI)

3. Nechte si časovou rezervu

Chtěli byste výsledek vidět hned? Radši zpomalte a dejte si na rekonstrukci časovou rezervu. Během úprav můžete snadno narazit na technické zádrhely, které mohou plán prací zpomalit. Nenechte se ale demotivovat a raději s tím počítejte dopředu. Stejně tak se hodí aspoň 10% finanční rezerva pro případné dokupování materiálů. 

4. Dejte si záležet na výběru firmy

Rekonstrukce domácnosti je stresující pro vás i vaši peněženku. Proto si dejte při výběru firmy záležet a nedělejte urychlená rozhodnutí. Podívejte se na recenze, zeptejte se známých nebo využijte sociální sítě a vyhledejte si dostatek informací. Jak stavební firmu hodnotí zákazníci? Odpovídají její ceny kvalitě provedené práce? Pozorní buďte i při podepisování smlouvy, a pokud vám ji firma vystavit nechce, obraťte se radši na někoho jiného. Smlouva především chrání vás a váš majetek. Odrazem řemeslníka jsou i výrobky, které používá – najděte toho správného s pomocí MAPEI.

Vsaďte na kvalitní materiály, které vydrží (zdroj: MAPEI)

5. Zvládněte to svépomocí!

Samozřejmě, ne každý domácí kutil zvládne velké opravy sám, ale pokud máte zkušenosti a víte co a jak, pusťte se směle do toho! Jen nezapomínejte na pravidlo důkladného plánování a obstarejte si kvalitní materiály. Na doladění finálních úprav doporučujeme Mapesil AC  – silikonový těsnící tmel, který je odolný vůči plísním. Skvěle se tedy hodí na spáry nebo praskliny i ve vlhkých místnostech jako je koupelna nebo kuchyň.

Jste připraveni začít s úpravami? A co všechno budete doma měnit? Podívejte se na další tipy k rekonstrukci  – se stavební chemií MAPEI bude vaše domácnost 100%.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem