BLOG DAVIDA MENCLA - Na mém blogu jsem nedávno dostal zajímavý dotaz: Proč nestavíme jen hezké domy? V katalogu vašich domů je pár moc hezkých staveb i v té nižší cenové kategorii, když ale sleduju na Facebooku, co se realizuje, je to bohužel něco jiného... neustále tam straší barevná Pavla s tím přilepeným mnohoúhelníkem...

Děkuji za Váš dotaz, Terezo. Není to nepříjemný dotaz. Váš pohled je naprosto regulérní. Sám jsem si podobný musel mnohokrát zodpovídat.

Myslím, že odpověď je v úctě k jinému názoru. V úctě k přání svého klienta.

Když jsem byl mladší, o hodně mladší, upřímně jsem si myslel, že všemu rozumím lépe nežli většina lidí kolem mě. Myslel jsem si, že každý má žít podobný život, jako žiji já. Jak jsem šel životem, pochopil jsem, že můj pohled není ten jediný správný. Že i když já jsem otcem pěti dětí, je pro jiného v pořádku, pokud vychová dítě jedno, nebo také žádné.

Později jsem pochopil, že tak, jak se mé mamince líbí jiná móda nežli mně, tak se jí celkem pochopitelně líbí také jiné domy. A když chtěla dům typu Pavla, tak jsem jí tento postavil.

Domy typu Pavla k nám přišly z Bavorska. Tam jich najdete spoustu. Byl to tam velmi oblíbený dům. Barevné fasády pak vidíte po celé Evropě. Vidíte je v Dánsku, Norsku, Německu, na Slovensku. Teď Vám odpovídám z Portugalska a také Portugalci mají své specifické barvy fasád. Jejich národní barva je tmavě šedá.

Tedy rozumím Vašemu pohledu. Také mám rád moderní domy. A ES každý rok představují nové a velmi moderní domy. Mnohé z těchto získávají různá ocenění. Mnoho krásných moderních domů také každý rok postavíme.

Zároveň však mám velkou úctu k názoru druhého. Vlastní dům je mimořádně osobní věc. Často splnění mnohaletého snu. Je mojí životní cestou plnit přání svých klientů. Nabídnout jim alternativy. Ukazovat další možnosti. A pak s nejlepším svědomím splnit přání klienta.

Obraz, který vidíte na Facebooku, je obraz posunutý v čase. Většinu klientů navštěvujeme po několika letech bydlení. Moderní domy se staví. A uvidíte je stále častěji. Zároveň však respektujme právo člověka nosit takovou módu, jakou nosit chce. Číst ty knížky, které mu dělají radost. A přirozeně také postavit sobě takový dům, kde bude šťastný.

Převzato z blogu www.davidmencl.cz

Text: David Mencl, ředitel Ekonomických staveb

logo MessengerPoslat Messengerem