Postavit si dřevostavbu není již v dnešní době nic výjimečného, právě naopak. Počáteční obavy z neznámé konstrukce jsou pryč a nabídka je v tomto směru velmi široká. Z hlediska vnitřního uspořádání má většinou hlavní slovo investor a projektant se přizpůsobuje jeho požadavkům. Na druhou stranu výběr typu konstrukce a materiálů, ze kterých bude dům postaven, podléhá zkušenostem konkrétního projektanta. Na severní Moravě byla nedávno postavena zajímavá dřevostavba, jejímž autorem je Ing. arch. Petr Herman.

Z hlediska vnitřního uspořádání má většinou hlavní slovo investor a projektant se přizpůsobuje jeho požadavkům.Pro svého zákazníka navrhl konstrukci skládající se ze sádrokartonové předstěny (pohled zevnitř), na kterou navazuje OSB deska a dřevěná konstrukce. Zvenčí pak následuje folie SOLITEX WA, větraná mezera a dřevěný obklad. Všechny dutiny, to znamená jak v obvodových stěnách, podlaze, tak i stropu, jsou zafoukány celulózovou foukanou izolací Climatizer Plus®.

Díky této kombinaci bylo docíleno difúzně otevřené konstrukce, což uživatelsky znamená, že stavba umí „přirozeně dýchat“ a současně se dokáže sama zbavit škodlivých vodních par. To znamená, že obyvatelé domu se nemusí obávat vzniku plísní a zcela určitě ocení i příjemné vnitřní klima. SOLITEX fólie pak chrání dům proti povětrnostním vlivům zvenčí.

Z hlediska vnitřního uspořádání má většinou hlavní slovo investor a projektant se přizpůsobuje jeho požadavkům.Použití Climatizeru Plus® jako základního izolantu je podle slov majitele aplikační firmy ITO TOCAUER s. r. o, nejlepším řešením. „Climatizer Plus, který používáme již mnoho let, má vynikající izolační vlastnosti, velkou tepelnou kapacitu, a proto v létě nedochází k velkému přehřívání a naopak v zimě k rychlému chladnutí stavby. Climatizer nabízí tepelnou stabilitu a ta je pro bydlení velmi příjemná,“ říká Zbyněk Tocauer a dodává, že další velmi ceněnou vlastností Climatizeru Plus® je skvělá přilnavost ke všem materiálům a bezproblémové vyplnění každé dutiny, což snižuje riziko výskytu tepelných mostů. Samozřejmostí je požární odolnost izolace. Autor projektu Petr Herman dodává, že ve svých projektech vždy dává přednost přírodním ekologickým materiálům, kterým Climatizer Plus® je. Pozitivní zkušenosti s příjemným bydlením i návratností investice dokládá po dvouletém užívání i majitel domu.

Z hlediska vnitřního uspořádání má většinou hlavní slovo investor a projektant se přizpůsobuje jeho požadavkům.Dodejme, že foukaná tepelná izolace Climatizer Plus® i použitá fólie SOLITEX patří do uceleného skladebního systému izolací COMPRI®, který na trh dodává firma Ciur a.s. COMPRI® je synonymem pro přirozeně zdravé bydlení v budovách s nízkými náklady na vytápění. Další informace naleznete na www.compri-izolace.cz nebo také na www.ciur.cz. Vyrábí a dodává CIUR a. s. již od roku 1991.

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem