Pan Michal a jeho paní žili spolu více jak 20 let, a o bydlení ve svém vlastním domě snili dlouho. Příběh jejich rodiny, spojený s realizací nového domova, zasazeného v krásné přírodě chráněné krajinné oblasti Brdy, začal vlastně díky běhání. Protože celá čtyřčlenná rodina běhá a pravidelné výběhy probíhaly v nádherných Brdech, chtěli se zde usadit. Začali hledat pozemek, což se jim po několika měsících hledání nakonec podařilo.

Společná představa o podobě a dispozicích nového domu byla jasná, proto si celý dům navrhovali sami dle vlastních požadavků a potřeb. Pak byla na řadě práce projektanta, který vše přenesl na papír. Po vyřízení stavebního povolení začala další etapa, výběr materiálů.

Čas věnovaný výběru stavebního materiálu považuje majitel domu za jeden z nejnáročnějších

„Věnovali jsme tomu hodně času, prostudovali mnoho nabídek, recenzí, vyslechli spoustu zkušeností a hodnocení od lidí, co už měli stavbu za sebou. Po důkladném uvážení vše směřovalo k tomu, že si vybereme Ytong. Nakonec padla volba na tepelněizolační tvárnici Ytong Lambda YQ. A bylo to nejlepší rozhodnutí, které jsme mohli udělat. Stavěli jsme svépomocí a mnohokrát jsme se přesvědčili o tom, že díky Ytongu a jeho kompletnímu sortimentu (včetně slušivých bílých montérek, nářadí a dalšího) může na stavbě pracovat celá rodina.  Všechno nám šlapalo tak, jak má a za rok od založení první cihly jsme se stěhovali.“ ohlíží se za dobou stavby pan Michal.

Rodinný dům v Brdech (zdroj: Xella)

Na přízemním bungalovu s užitnou plochou cca 160 m2 se uplatnily kromě tvárnic Ytong Lambda YQ i nosné a nenosné překlady či systémové omítky Ytong. Ty jsou jak na fasádě, tak i v interiéru domu. Jejich volba se rodině pana Michala určitě vyplatila – interiérové omítky Ytong dokonale ladí s prodyšností zdiva, a díky nízkému součiniteli tepelné vodivosti a vysoké paropropustnosti dovolují stěnám „dýchat“. Navíc redukují vlhkost a omezují tak vznik plísní na povrchu stěn. Vnější tepelněizolační systémová omítka Ytong byla vyvinuta speciálně pro tvárnice Ytong a kromě toho, že zvyšuje tepelněizolační vlastnosti stěn, napomáhá i odstraňovat vlhkost ze stavby.

Rodinný dům v Brdech (zdroj: Xella)

A jak se žije rodině pana Michala v novém domě? Dům začali stavět na jaře 2017 a v květnu 2018 byla stavba dokončena. Loňské Vánoce tak byly již třetí, které rodina prožila v novém domově. Mohou už proto hodnotit, jestli se jim výběr Ytongu vyplatil. „Moje odpověď zní: pokud se dodrží doporučené postupy, v létě dům opravdu chladí a v zimě nabízí hřejivé a prosluněné domácí pohodlí. Za zmínku určitě stojí i nízké náklady na energie. Jsme moc rádi, že stavba šla rychle a bezproblémově, na čemž má určitě velkou zásluhu i použití stavebního materiálu Ytong.“ dodává na závěr pan Michal.

Rodinný dům v Brdech - snímek z výstavby (zdroj: Xella)

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem