Sortiment střešních tašek TERRAN nabízí i letos osvědčenou pětici typů – tašky s vlnitým profilem Synus, Danubia a Coppo doplňují tašky s plochým profilem Rundo a Zenit. Pevnou součástí nabídky se staly také nové designové solární střešní tašky Terran Generon, které nabízí komplexní a luxusní řešení pro solární střechu a které se dají na střeše kombinovat s taškami Rundo a Zenit. Inovací neprochází jen sortiment, ale i konstrukční řešení tašek a jejich povrchové úpravy.

„Prostřednictvím nových typů povrchových úprav se neustále snažíme vyhovět požadavkům trhu a vysokým kritériím kvality produktů moderní doby. Ale myslíme i na ochranu tašek před poškozením ještě před samotnou pokládkou. Na lícovou stranu základních tašek je proto během výroby nanesen silikon, který chrání povrch před poškozením během skladování nebo přepravy zboží. Před pokládkou tašek stačí pro zajištění přesné pokládky silikon odstranit. V současnosti nabízíme tři odlišné typy povrchových úprav: COLORSYSTEM, INOVA a povrchovou úpravu nejvyšší kvality EVO, specifickým řešením je úprava ClimaControl u plochých tašek Zenit.“ říká Ing. Pavel Suchánek, jednatel společnosti MEDITERRAN CZ, s.r.o. z Brna, která střešní tašky TERRAN na tuzemském trhu prodává.

Střešní krytina TERRAN

Díky úpravě COLORYSTEM je barva střešních tašek razantnější a tónově hlubší. Speciální ochranná vrstva zabezpečuje hladký povrch, stálost a intenzitu barvy a odolnost proti opotřebení. Tato povrchová úprava se nepoužívá u jednobarevných tašek, ale jen u vícebarevných provedení – v současné nabídce jsou to například odstíny Antická červená, Ferrara nebo Modena.

Střešní krytina TERRANNejvyšší stupeň dnešních technologických znalostí představuje povrchová úprava EVO. Díky této technologii mají tašky TERRAN výjimečně jemný a hladký povrch, který je navíc mimořádně odolný a pevný. Samozřejmostí je vysoká odolnost proti povětrnostním podmínkám a mechu. Taška s touto povrchovou úpravou nenasákne vodou, má mimořádně dlouhou životnost a estetický lesk.

Technologií EVO najdete s výjimkou tašek Coppo u všech ostatních typů, tedy jak u nejprodávanějšího typu střešních tašek TERRAN – u řady Danubia, tak i u tašek Synus s nízkou hmotnostní a jedinečným vlnitým profilem, připomínajícím sinusoidu. Povrchovou úpravu EVO mají i tašky Rundo a jeden z prodejních hitů – ploché tašky Zenit.

Díky nejnovějšímu procesu povrchové úpravy INOVA je povrch střešních krytin hladký, tvrdý a odolný. Jeho matný lak dává střeše jedinečný a skutečně elegantní vzhled. Povrchovou úpravu si mohou zvolit zákazníci, kteří mají zájem o tašky Danubia, Synus a Rundo.

Střešní krytina TERRAN

Povrchová úprava ClimaControl je spojena s plochými taškami Zenit. Krytiny s touto povrchovou úpravou efektivně odráží UV záření, které způsobuje v horkých letních dnech nepříjemné oteplování podkroví. Tato technologie funguje účinně i u oblíbených tmavších odstínů. Reflexní povrchová úprava poskytuje díky neodbouratelným aktivních částicím dlouhodobou a vysoce účinnou ochranu proti infračervenému záření. Měření prokázala, že pod krytinou Zenit s povrchem ClimaControl byla teplota vzduchu až o 10,6 °C nižší než u střešní krytiny s povrchovou úpravou EVO. Tašky s touto úpravou navíc snižují v průběhu letních měsíců spotřebu energie – ve srovnání s běžnými taškami až o 35 %.  Pro zvýšení účinnosti tepelné izolace podkroví je ideální kombinovat tyto tašky se střešním izolačním systémem TERRANterm a fólií Medifol.

Vysokou kvalitu zajišťuje i výrobní technologie a použité materiály: při výrobě tašek TERRAN se používají pouze přírodní suroviny – kvalitní říční písek, vápenec pálený na cement, pigmenty oxidu železitého a voda. Výroba tašky probíhá podle přísných receptur a výhradně ze surovin, které se neustále kontrolují, aby byla zaručena nejvyšší kvalita výrobků.

Střešní krytina TERRAN

Díky tomu je pro tyto tašky typická barevná stálost, stálost formy, vodotěsnost i ochrana proti vlivu okolního prostředí. Mechanická odolnost tašek je také velmi vysoká, tašky TERRAN jsou vhodné i do horských či podhorských oblastí.

Další informace o betonové střešní krytině TERRAN najdete na www.terran.cz.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem