Zajímá vás soběstačnost a trvale udržitelný způsob života? Jak žít více v souladu s přírodou, ale zároveň zachovat moderní styl života i komfort bydlení? Občanské sdružení Ekovesnice o.s. srdečně zve na jednodenní seminář Petra Skořepy „Jak na soběstačný dům“ ve Studiu DanceLab v  Praze dne 25.4.2012, od 9 - 20 hodin.

Pojízdný kurníkJak si postavit nebo upravit své obydlí, abychom docílili větší nezávislosti na centralizovaných dodávkách energie? Jak dosáhnout potravinové soběstačnosti? Co to jsou rodové osady a jak se budují? Kde hledat informace? Jaké potraviny, zařízení a vybavení si pořídit do své domácnosti pro případ krize, ekonomického kolapsu, hyperinflace apod.? Jak se stát dobrým hospodářem, jaké dělat zásoby, jak budovat lokální svépomocné sítě?

Jak žít více v souladu s přírodou, ale zároveň zachovat moderní styl života i komfort bydlení?Jak hospodařit s vodou, energií a odpady tak, aby to bylo ku prospěchu všech obyvatel domu a okolí? Jak vybudovat lehce udržitelný a funkční dům z přírodních materiálů? Jak žít zdravěji a zodpovědněji? Jak si zajistit základní potřeby v komunitách? Dá se žít soběstačně i ve městech a jak na to? To vše vám přiblíží intenzivní jednodenní seminář Petra Skořepy „Jak na soběstačný dům“ v Praze.

Seminář je vhodný pro všechny, kdo si chtějí postavit zdravý dům a rozšířit si obzory v oblasti přírodního stavitelství, soběstačnosti a ekologického bydlení i způsobu života, to vše se známým průkopníkem přírodního stavitelství u nás s Petrem Skořepou, který bude sdílet své zkušenosti se životem v souladu s přírodou a cestou k soběstačnosti a nezávislosti. Zveme na intenzivní den nabitý jak informacemi a vědomostmi, ale hlavně zkušenostmi a praktickými radami. Každý účastník si odnese všechny použité prezentace, texty, obrázky, doporučení, návody, odkazy, seznam dodavatelů a ještě mnohem více informací a videí k domácímu použití a samostudiu na přehledném DVD.  

Petr Skořepa

Seminář je vhodný pro všechny, kdo si chtějí postavit zdravý dům a rozšířit si obzory v oblasti přírodního stavitelství, soběstačnosti a ekologického bydlení i způsobu života, to vše se známým průkopníkem přírodního stavitelství u nás s Petrem Skořepou.Stavitel a lektor, staví domy ze dřeva, slámy a hlíny - netradiční kruhové nebo stěhovatelné domy. Je iniciátorem občanských sdružení Ekovesnice o.s. a Eko-osada o.z., které se zabývají projekty v oblasti vzdělávání a realizací obydlí pro trvale udržitelný život v ČR i na Slovensku. Organizátor putovního ekofestivalu „Oázy života“a dalších kulturních akcí. Pořadatel kurzů přírodního stavitelství. Šiřitel praktických informací směřujících k trvale udržitelnému životu na naší planetě, eko-logickému stavění, získávání potravy a energie, k udržitelné soběstačnosti na všech úrovních. V současné době žije v Bílých Karpatech, na hranicích Moravy a Slovenska, v horách na polosamotě, kde buduje soběstačnou osadu s ukázkami efektivního propojení obydlí se zahradou. Přírodními stavbami se zabývá přes 8 let a stále se dále vzdělává (pasivní domy, přírodní stavitelství, zelené střechy, soběstačné domy, získávání energie, baubiologie, feng-shui, bioarchitektura, léčitelství, řád přírody). Pracuje dle starých ověřených technik, ale zkouší i nové postupy a materiály, podporuje tradiční řemesla, vznik permakulturních zahrad a obnovu pěstování starých odrůd stromů.

text a foto: ekovesnice.cz

logo MessengerPoslat Messengerem