Každý, kdo staví dřevostavbu, si jí může nechat auditorem zkontrolovat. Dřevařský ústav, který je nezávislou certifikační institucí, dohlíží na kvalitu výstavby dřevostaveb a používaných materiálů při stavbě. Kontroluje materiály a skladby stěn z pohledu statiky, požární odolnosti a tepelné ochrany.

Kontrola vlhkosti dřevěných prvků zabudovaných do stavby.Při výstavbě kvalitního domu je nutné použít nejen prověřené stavební materiály, ale je potřeba dodržet i správné technologické postupy. A to platí pro všechny domy – i pro stavby ze zdících materiálů.

Technici Dřevařského ústavu na základě svých zkušeností a požadavků investorů připravili jedinečnou metodiku pro nezávislou, odbornou a profesionální kontrolu výstavby jednoho konkrétního domu – právě toho vašeho.

Nová služba s názvem Certifikát Kvalitní stavba se snaží podpořit spolehlivé stavitele a zvýšit kvalitu výstavby dřevostaveb.

Kontrola projektové dokumentace na stavbě.Spolupráce s investorem nebo stavitelem začíná v projektové fázi, nejpozději ve fázi rozestavěné hrubé stavby a po dokončení vzduchotěsných vrstev.

Ověření kvality výstavby podle Certifikátu Kvalitní stavba není žádnou formalitou, obsahuje:

  • návštěvu techniků na stavbě,

  • kontrolu projektové dokumentace na stavbě,

  • kontrolu použitého stavebního materiálu a provedení stavby v porovnání s projektovou dokumentací,

  • měření a kontrolu vlastností konstrukce a dřeva,

  • kontrolu osazení důležitých prvků (jako jsou okna, dveře),

  • měření vzduchotěsnosti tzv. Blower Door testem,

  • každý krok je hodnocen podle vlastní metodiky Dřevařského ústavu a dle situace je doporučena návštěva techniků výrobců stavebních materiálů nebo stavebního dozoru.

Kontrola kolmosti stěnMajitel nebo stavitel domu předejde složitým a nákladným opravám chyb, které se mohou objevit až po dokončení domu.

Díky včasné kontrole auditora na stavbě se odhalí chyby již při výstavbě s nízkými investicemi na opravu.

Finanční podmínky služby jsou nastaveny tak, že si jí může dovolit opravdu každý.

Je to podobné jako s vaším autem. STK na auto máte. Váš dům kontrolu nepotřebuje?

Jak probíhá kontrola kvality výstavby, se můžete podívat i na videu Certifikát Kvalitní stavba na webových stránkách www.drevarskyustav.cz.

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem