Výhody těžké stropní konstrukce, která je kompatibilní se zvoleným stavebním systémem, jsou evidentní na první pohled: těžký strop snižuje celkovou energetickou náročnost domu, brání přehřívání, zlepšuje homogenitu domu. A to nejlepší nakonec: umožní kdykoliv vybudovat dodatečně další patro!

Samozřejmě nejlepší je takové systémové řešení, které je v souladu s vertikální obvodovou konstrukcí, má vyřešené detaily napojení, předchází poruchám konstrukce a přispívá k co nejefektivnějšímu fungování celé budovy.

U stavebního systému HELUZ máte na výběr ze dvou možností: jednak je to konstrukce střechy z odolných masivních keramobetonových panelů HELUZ, jednak keramobetonové nosníky HELUZ MIAKO, mezi něž se vkládají dutinové keramické vložky HELUZ MIAKO a zalévají se betonem.

Stropní panely jsou vhodným řešením pro pultové i sedlové střechy se sklonem střešní roviny 25°, je však možné dosáhnout i sklonu až 40°. K jejich přednostem patří rychlá montáž, nízká potřeba betonu na dobetonování a okamžitá únosnost. Světlé rozpětí je do 7 m.

Keramické vložky MIAKO zase nabízejí vysokou variabilitu řešení a umožňují svépomocnou montáž bez manipulační techniky. Výhodou je snadné dovyztužení podle projektu. Světlé rozpětí je do 8 m. Obě varianty tvoří ideální podklad pod omítku.

Keramobetonové nosníky HELUZ MIAKO se ukládají na zdivo na asfaltový pás v osových vzdálenostech 500 nebo 625 mm

Výhody stropních panelů

Keramické stropní panely HELUZ se ukládají na zdivo pomocí jeřábu přímo z dopravních prostředků, nemusí se podpírat při montáži ani nabetonovávat a není nutná technologická přestávka potřebná pro dosažení dostatečné únosnosti stropu. Jsou okamžitě únosné, což umožňuje bezprostředně provádět navazující stavební práce a zkracuje dobu výstavby objektu. Mají nezávadné složení, jsou proto zárukou zdravého a kvalitního bydlení.

Lze je připravit přesně na míru vašim požadavkům včetně zpracování kladečského plánu stropu. Součástí nabídky jsou i služby statika. Navíc zdarma získáte dopravu panelů po celé ČR. Při pokládce nabízí HELUZ asistenci a zajistí i samotnou pokládku.

Velkou výhodou těžké střechy je také výrazný útlum hluku z okolí a v neposlední řadě i dostatečná únosnost těžké střechy pro vybudování dalšího patra. A to se může hodit!

Výhody těžké stropní a střešní konstrukce
  • Lepší tepelná akumulace
  • Uživatelský komfort z hlediska chování tepla
  • Lepší akustika
  • Tepelná setrvačnost - v létě se nepřehřívá, v zimě teplo neuniká
  • Únosnost - celá plocha půdy využitelná
  • Možnost přistavět patro v budoucnosti
  • Celá stavba funguje jako homogenní kompaktní celek
  • Lepší požární odolnost

 

Redakce
Foto: HELUZ

logo MessengerPoslat Messengerem