Když stavíte nový dům, budete stát před rozhodnutím, jak svůj dům efektivně vytápět. Ačkoli je v našem podnebí mnoho teplých dnů, mínusové teploty se nám nevyhýbají. V takových dnech je nutné ve vašem domově udržovat stálou příjemnou teplotu.

Existuje několik variant, jak svůj dům vytápět, ovšem stále více domácností dává přednost kombinaci fotovoltaika a tepelného čerpadla a to hned z několika důvodů.

Hybridní řešení je efektivní a úspornou volbou

Není žádným tajemstvím, že plně elektrické topné systémy jsou stále velmi finančně náročné, hybridní řešení se nabízí jako ideální: Tepelná čerpadla využívají elektřinu ke koncentraci tepelného potenciálu venkovního vzduchu, země nebo spodní vody a přeměňují jej na využitelné teplo. Opět se doporučuje spustit čerpadla ze solárního generátoru na vaší střeše.

Mějte na paměti, že spotřeba tepla závisí také na správné izolaci domu. Spotřeba tepla se zvyšuje, když teplo uniká vnějšími stěnami, střechou a sklepem (pokud je k dispozici). K dalším ztrátám tepla dochází při větrání, které je nutné každý den.

Navzdory tomu je tepelné čerpadlo a fotovoltaika skvělou volbou pro každý dům.

Instalace je velmi snadná

Obecně řečeno, vzduchová čerpadla by měla být první volbou, protože jsou levná na nákup a snadno se instalují. Pokud je potřeba větší topný výkon, je lepší zvolit geotermální tepelné čerpadlo. Dokud bude ze střechy vycházet dostatek solární elektřiny, můžete na ní provozovat tepelné čerpadlo. 

Tepelná čerpadla a fotovoltaika jsou často nabízená ve výhodných sadách. Na webu tepelka.cz, kde získáte veškeré podrobné informace o možnostech vytápění tepelným čerpadlem a jeho dalších možnostech. Zjistěte, zda dosáhnete na státní dotaci a zajistěte si efektivnější a levnější vytápění vašeho domova.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem