Budete stavět a chcete si pořídit krásná malá krbová kamna? Nenechte si zkazit dojem jednou tak vysokou rourou kouřovodu pro napojení do komína. Za problémem hyzdícím interiér stojí dva základní problémy. Za potíží může být základ komína, tzv. pata. Kouřovod lze připojit až nad ni, a pokud je vysoká, znamená to překážku. Druhou příčinou vzniku této vady na kráse může být modulový komín s klasickými šamotovými vložkami se spojením na pero a drážku, které není možné kvůli spojům krátit.

Ilustrační fotografie SchiedelRouru tedy lze připojit jen ve výšce odpovídající násobkům jejich délky, takže ční do prostoru. Schiedel Absolut Vari umožňuje obejít se i u malých „krbovek“ bez nehezké dlouhé roury. Nový systém, který lze pořídit jako doplněk ke komínu Schiedel Absolut, má nízkou patu a zároveň umožňuje seříznout komínovou vložku na potřebnou délku, a tak připojit přímo do komína i malá krbová kamna o výšce od 50 centimetrů.

Ilustrační fotografie SchiedelSpecifičnost Schiedel Absolut Vari je založena na dvou unikátních konstrukčních prvcích – tenkostěnné keramické vložce s hrdlovým spojem pouze na jedné straně a minimální možné výšce komínové paty. Protože druhá část vložky, jež se nasouvá na hrdlo předchozího dílu, je hladká a žádný vlastní spoj nemá, jde ji jednoduše seříznout úhlovou bruskou na potřebnou délku. Připojení do komína tak lze vytvořit ve výšce dle individuální potřeby.

Ilustrační fotografie SchiedelTo v důsledku umožní obejít se u malých spotřebičů bez dlouhé připojovací roury. Přímo do komína tak je možné napojit i kamna v kategorii „XS“, které mají osu kouřového hrdla ve výšce 50 až 55 centimetrů. Systém lze jednoduše využít pro všechny typy spotřebičů, ale naprosto zásadní je pro ty nejmenší.

Ilustrační fotografie SchiedelSystém Schiedel Absolut Vari je určen výhradně pro komíny Absolut. Pro variabilní výškové řešení je nutné při založení komína využít místo klasické komínové paty „Základní soupravu Vari“, jež obsahuje potřebné specifické prvky pro nízké založení. Díky tomuto unikátnímu řešení budou i malá krbová nebo kachlová kamna nejen příjemným zdrojem tepla, ale také zkrášlí interiér. Základní soupravu Vari lze pořídit od 5 915 Kč (bez DPH).

Více informací na www.schiedel.cz.

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem