Italský výrobce BAXI je znám především svými kvalitními plynovými kotly a tepelnými čerpadly. V letošním roce však přichází s novou řadou konvektorů FanCoil a vstupuje tak na pole výrobků přímo předávajících teplo do prostoru.

Řada BAXI FanCoil je typickým představitelem hydraulického konvektoru a jedná se tedy především o předávání tepla do prostoru pomocí proudění. Za určitých podmínek však může poskytnout i funkci chlazení. K posílení proudu vzduchu se u všech konvektorů BAXI používá integrovaný ventilátor a DC invertor s velmi tichým chodem urychlující proces nucené cirkulace. Konvektory BAXI FanCoil jsou určené pro obytné i komerční prostory a jejich hlavní předností je mnohem rychlejší nástup tepelného komfortu např. v porovnání s radiátory či podlahovým topením.

Konvektory je možné propojit s moderními nízkoteplotními zdroji tepla, tedy kondenzačními kotly nebo systémy tepelných čerpadel. Možnost připojení k tepelnému čerpadlu nabízí navíc funkci chlazení pro letní období. Propojení je zajištěno dvoutrubkovým teplovodním potrubím, které je však v případě využití funkce chlazení nutné parotěsně izolovat s cílem zamezení kondenzace vzdušné vlhkosti. Konvektory lze samozřejmě kombinovat s dalšími systémy předávajícími teplo (např. radiátory či podlahové topení).

Konvektory BAXI FanCoil se nabízí ve 4 druzích. Prvním je nástěnný kompaktní konvektor s označením IQWH ve třech výkonových verzích (2,4–4,5 kW), funkčně i designem velmi podobný vnitřní klimatizační jednotce. Jeho předností je snadná montáž na stěnu, celkově tichý chod (max. 20 dB) a dálkové ovládání. Dalším konvektorem pro svislou nebo vodorovnou montáž je typ parapetní (podstropní) označený jako IQF. Ten se nabízí v pěti verzích výkonu (od 2,3 do 7,3 kW) a přívod vzduchu ze spodní části podporuje jeho přirozené proudění. Pro ryze stropní aplikaci s podhledovým panelem je určen konvektor kazetový IQK doplněný integrovaným čerpadlem kondenzátu. Jeho předností je možnost přetlakového větrání přes externí přívod vzduchu.

BAXI FanCoil IQF

Celou novou řadu BAXI FanCoil poté uzavírá konvektor kanálový, který je určen výhradně pro vestavbu do systému vzduchového potrubí (možnost přívodu externího vzduchu). Charakterizují ho kompaktní rozměry, flexibilita přívodu vzduchu, čtyři úrovně statického tlaku a také třířadý výměník tepla.

www.baxi.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem